Soruşturmada ikinci dalga

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in gözaltına alınmasıyla başlayan günde ifade vermeye çağrılan isimlerin sayısı her dakika artıyor. TFF'nin eski başkanı Mahmut Özgener'in de ifadesine başvurulduğu şike soruşturması kapsamında Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu da ifade verecek.

Futbolda şike depremi (Son Detaylar)

Türkiye Futbol Federasyonu'nun çiçeği burnunda başkanı Mehmet Ali Aydınlar, şike soruşturması ve takımların akıbeti hakkında açıklamalarda bulundu. OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!

Kulüpler Birliği'nin yaptığı toplantıdan tek ses, tek yürek olma kararı çıktı. TIKLAYIN!

Günün erken saatlerinde ise Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, burada sağlık kontrolünden geçirildi. Şener, sağlık kontrolünün ardından Vatan Caddesi üzerinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Bununla birlikte soruşturma kapsamında eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yöneticisi ve Milli Takımlar sorumlusu Mehmet Levent Kızıl gözaltına alındı. Avusturya'da yeni sezon hazırlıklarını sürdüren takımla birlikte kampta bulunan ve sabah Emniyet tarafından telefon ile ulaşılan Adalı, kampın bitmesini beklemeyeceğini ve ifadesini vermek üzere İstanbul'a geleceğini belirtti.

Soruşturmada ikinci dalga

Alınan bilgiye göre, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen Kızıl, burada sağlık kontrolünden geçirildi.

Eski TFF yöneticisi Kızıl, daha sonra Vatan Caddesi üzerinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirilerek arka kapıdan içeri alındı.

İşte dakika dakika yaşanan gelişmeler:

08.01: Günün sakin geçmesi beklenirken, soruşturmada ikinci dalga resmen başladı. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, şike soruşturması kapsamında göz altına alındı.

08.23: Şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yöneticisi ve Milli Takımlar sorumlusu Mehmet Levent Kızıl gözaltına alındı.

08.50: Ankaragücü kalecisi Serdar Kulbilge de operasyon kapsamında göz altına alındı.

08.54: Ankaragücü'nün eski yöneticisi Mümtaz Karakaya'nın Ankara'da gözaltına alındığı bildirildi. Karakaya'nın sağlık kontrolünün ardından soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul'a gönderileceği kaydedildi.

09:37: Operasyonun ikinci dalgasının daha da genişleyeceği ve gözaltıların artacağı bekleniyor. Bununla birlikte kamuoyunda liglerin başlamasının gecikeceğine dair konuşmalar yer almaya başladı.

09.58: Emniyetin eski TFF Başkanı Mahmut Özgener'i ifadesini almak üzere çağırdığı iddia ediliyor.

10:40: Soruşturma kapsamında gözaltına alınan, geçen sezon Gençlerbirliği'nde oynayan, bu sezon Anakaragücü'ne transfer olan kaleci Serdar Kulbilge, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi. Kulbilge, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

10:46: İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem gören Fenerbahçe Sportif hisseleri şike soruşturmasının başladığı tarihten bu yana yaklaşık yüzde 35,25 değer yitirdi.

11:07: Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanı Mahmut Özgener gözaltına alındı.

11:16: Sadri Şener'in avukatı: Sayın başkan gözaltına alınmadı. İfadesine başvuruluyor, buradan adliyeye gideceğiz.

11:21: Fenerbahçe'den başka bir yöneticinin daha gözaltına alınacağı iddiaları var. Bu ismin kim olduğu henüz belli değil...

11:23: Mahmut Özgener'in gözaltına alınmadığı ve emniyete kendi isteğiyle gittiği yönünde çıkan haberler var.

11:42: Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Trabzon'da bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

11:45: Ankara'da gözaltına alınan eski Ankaragücü yöneticisi Mümtaz Karakaya İstanbul'a gönderildi. Sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilen Karakaya, daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi.

12:33: Soruşturma kapsamında gözaltına alınan iş adamı Zeki M, Trabzon Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Özel güvenlik şirketi bulunan Zeki M'nin, Trabzonspor'un bazı kuruluşların özel güvenlik işlerini yürüttüğü öğrenildi.

14:55: Türkiye Futbol Federasyonu eski yöneticilerinden Ufuk Özerten Bodrum'da gözaltına alındı. Özerten İstanbul'a getiriliyor.

15.14: Beşiktaş yöneticisi Serdal Adalı ifadesinin alınması amacıyla İstanbul'a çağırıldı. Adalı, siyah-beyazlılarla birlikte Avusturya'da bulunuyor.

15:53: Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ankaragücü eski yöneticisi Mümtaz Karakaya ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski Mali İşler Direktörü Özkan Kılık, sağlık kontrolünden geçirildi.

16:03: Federasyon çalışanı Seyit Kalender gözaltına alındı.

16:25: Kulüpler Birliği adına konuşan İlhan Cavcav son kararı federasyonun vereceğini bildirdi.

16:40: Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, KKTC'den ifade vermek için Türkiye'ye geliyor.

17.29: İstanbul Büyükşehir Belediyeli futbolcular İbrahim Akın ve İskender Alın takımın Slovenya'daki kampından ifade vermesi için İstanbul'a çağrıldı.

17.56: Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu ve Beşiktaş'ın eski menajeri Sinan Engin ifade vermeye çağrıldı.

18:20: TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ligin tescil edildiği gibi UEFA'ya bildirildiğini belirtti. Federasyon savcı iddianameyi hazırladıktan sonra soruşturma başlatacak.

19.07: Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar İstanbul'a geldi. Şakar havaalanında gözaltına alındı.

19.32: Gözaltına alınan eski TFF Yöneticisi Ufuk Özerten sağlık kontrolünden geçtikten sonra yeniden Emniyet Müdürlüğü'ne götürülüyor.

19.41: Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, havaalanında gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçmesi için Haseki Hastanesi'ne getirildi ve o da Emniyet Müdürlüğü'ne götürülüyor.

21.32: Fenerbahçe Kulübü resmi internet sitesinden bildiri yayınladı. Açıklamada, "Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım, Asbaşkanlarımız Sayın Şekip Mosturoğlu ve Sayın İlhan Ekşioğlu, Mali İşler Müdürümüz Sayın Tamer Yelkovan ve Altyapı Genel Koordinatörümüz Sayın Cemil Turan’ın masumiyetlerine olan inancımız tamdır" ifadelerine yer verildi.

21.51: Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener ve İdari Menajer Caner Çuvalcıoğlu ifadeye çağrıldı.

22.01: Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

23.01: Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Kanaltürk'te Telegol programına yaptığı açıklamada, "Kurumlarla kişileri ayırmak lazım. Bu işlere karışanlara en ağır cezalar verilecek. Kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

23.53 İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bulunan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in sorgusuna başlandı.

Eurosport