Ünlü isimler ifadeye çağrıldı

Serdar Adalı, Yılmaz Vural, Rıza Çalımbay, Sinan Engin, İbrahim Akın, İskender Alın ve Tayfur Havutçu futbolda şike soruşturması kapsamında ifade verecek.

Futbolda şike depremi (Son Detaylar)

Şike soruşturması kapsamında Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı, Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Konyaspor'un eski teknik direktörü Yılmaz Vural, Beşiktaş'ın eski menajeri Sinan Engin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcular İbrahim Akın ve İskender Alın'ın şüpheli sıfatıyla ifade vereceği açıklandı. Hakkında arama kararı çıkarılan Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar'ın ise Atatürk Havalimanında gözaltına alındığı bildirildi.

TRABZONSPOR ASBAŞKANI GÖZALTINA ALINDI
Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında hakkında arama kararı çıkarılan Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, Atatürk Havalimanında Organize Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınarak emniyete getirildi. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen Şakar, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü. Şakar'ın Kıbrıs'ta tatilde olduğu ve soruşturma kapsamında polisin daveti üzerine İstanbul'a geldiği öğrenildi.

Beşiktaş yöneticisi Serdal Adalı ise yürütülen şike soruşturması kapsamında İstanbul Emniyeti Organize Suçlar Şubesi'ne ifadeye çağrıldı. Halen yurtdışında bulunan Adalı'nın en geç yarın İstanbul'da olması bekleniyor.

Futbolda şike soruşturması kapsamında 2. dalga operasyonunda 22 kişinin ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

8’İ GÖZALTINDA
Bu isimlerden 8 kişi bugün gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler şöyle; Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, TFF eski Başkanı Mahmut Özgener, Mehmet Levent Kızıl, kaleci Serdar Kulbilge, Mümtaz Karakaya, Ufuk Özerten, Zeki Mazlum, Nevzat Şakar

15 KİŞİ DE TELEFONLA İFADEYE ÇAĞRILDI
Bu isimlerin dışında da 15 kişi daha ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Savcılığın talimatı üzerine emniyet, 15 kişiye ise telefonla ulaştı.Telefonla ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadeye çağrılan isimlerin bazıları ise şöyle; Beşiktaş yöneticisi Serdar Adalı, Teknik Direktörler Yılmaz Vural, Rıza Çalımbay, Tayfur Havutçu, futbolcu İbrahim Akın ile eski Beşiktaş yöneticisi Sinan Engin...Telefonla çağrılan bu isimlerin ifadeye gelmemesi halinde haklarında yakalama kararı çıkarılabileceği belirtildi.

TFF’YE BELGE VE DELİL GÖNDERİLMEYECEK

Şike iddiaları kapsamında Avrupa Kupaları maçlarından önce bir karar vermek için savcılık ve emniyetten delillerin gönderilmesini bekleyen Türkiye Futbol Federasyonu’na ise şu aşamada belgelerin gönderilmeyeceği belirtildi. Belgelerin gönderilmemesine gerekçe olarak ise, “Şike soruşturması kapsamında federasyonda görevli bazı isimlerin de şüpheli olarak yer alması" gösteriliyor.

Adalı'dan iddialara yanıt

Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı, Siyah Beyazlı takım ile birlikte 4 Temmuz'da başlayan yurt dışı hazırlık kampına katılmıştı.

Yaklışık 1 haftadır Avusturya'nın Salburg kentine bağlı Leogang bölgesinde bulunan Adalı'nın adı son günlerde yürütülen "Futbolda Şike Soruşturması" nedeniyle ifade vermek için geçiyordu.

Bugün Beşiktaş'ı takip eden basın munsupları ile öğle yemeğinde bir araya gelen Serdal Adalı, yarın ifade vermek için İstanbul'a gideceğini söyledi.

Basın mensupları ile yaptığı sohbette ifade vermesi ile ilgili konuya değinen Adalı, "Bana ifade vermem için bir süre önce emniyetten çağrı gelmişti. Ancak gidiceğim gün konusunda bilgi verilmedi. Avusturya'da takım ile birlikte olduğu için uygun bir zamanda İstanbul'a gitmeyi düşünüyordum. Son günlerde bu konu ile ilgili haberler ve spekülasyonlar var. Ben de bu spekülasyonların son bulması için yarın İstanbul'a gitmeye karar verdim. İfademi vereceğim".

Adalı ayrıca kendisi hakkında İstanbul Büyük Şehir Belediyespor oyuncusu İbrahim Akın'ı telefonla arayarak şike teklif ettiği iddialarına da sert yanıt verdi.

Adalı, "İbrahim hocamızın transfer etmek istediği bir futbolcuydu. Aynı zamanda biz futbolcu ile ilgilendiğimiz dönemde İstanbul Büyük Şehir Belediyespor bizim rakibimiz değildi. Ayrıca ben transfer etmek istiediğim bir futbolcuya para teklif edecek kadar aciz değilim" diye konuştu.