Türk Spor Tarihinde Bir İlk

Kayseri Erciyesspor kuruluşunun 45. yıldönümünü taraftarla pasta keserek kutladı. Grup 38 Taraftarlar Derneği, Türk spor tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Kayseri Erciyesspor takımını sezon boyunca iyi bir şekilde desteklemek, rakip taraftarları en iyi şekilde ağırlamak ve Türk örf ve geleneklerine uygun hareket için kulüp ile sözleşme imzaladı.

Kayseri Erciyesspor Tesisleri‘nde düzenlenen kuruluş yıldönümü etkinliğine Kulüp Başkanı Ziya Eren ile yöneticiler, Teknik Direktör Fikret Yılmaz ile futbolcular ve taraftarlar katıldı. Kulüp Başkanı Ziya Eren, pasta kesiminin ardından 45. kuruluş yıldönümünün hayırlı olması temennisinde bulundu. Başkan Eren, centilmenlik ve kanun ile kurallara uygun hareket etmek adına, konuk takımın taraftarlarına saygı gösterileceğine dair taraftarlar ile kulüp arasında sözleşme imzalandığını belirterek, bunun Türk

spor tarihinde bir ilk olduğunu kaydetti.

Kulüp adına Başkan Ziya Eren, Grup 38 Taraftarlar Derneği adına 2. Başkan Durdu Havur ve Basın Sözcüsü Mehmet İncialan sözleşmeyi imzaladı.

İmza altına alınan sözleşmede taraftarlar, Kayseri Erciyesspor‘u 2011-2012 futbol sezonu için tüm maçlarında destekleyecek, hiçbir zaman kötü ve çirkin tezehhurat yapmayacak. Deplasmanda takımı ve Kayseri‘yi en güzel şekilde temsil edecek taraftarlar, seyahat sırasında ve tribünde Kayseri aleyhinde söz veya eylemde bulunmayacak. Müsabaka için Kayseri‘ye gelecek taraftarlar en güzel şekilde ağırlanarak, sorunları olduğunda dostluk köprüsü kuracak taraftarlar, bütün davranışlarda sadece kanunlara göre

değil Türk örf ve geleneklerine uygun hareket edecek. Kayseri Erciyesspor Kulübü ise bu çalışmalar için Grup 38 Taraftarlar Derneği‘ni her açıdan destekleyeceğine dair imza atıldı.

Öte yandan Grup 38 Taraftarlar Derneği, Türk sporunun gerçek anlamda gelişmesi için centilmenliği ön planda tutacaklarına dair yemin etti.

Kaynak: İHA