Metin Keçeli: Stat Konusunda Devletten Gelecek Haberi Dört Gözle Bekliyoruz

Beşiktaş 2. Başkanı Metin Keçeli, yabancı futbolcu sayısı, İnönü Stadı’nın yeniden yapımı projesi ve yeni federasyon yönetimiyle ilgili birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı.

Beşiktaş 2. Başkanı Metin Keçeli, yabancı futbolcu sayısı, İnönü Stadı’nın yeniden yapımı projesi ve yeni federasyon yönetimiyle ilgili birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı.

Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar‘ın söylediği ifade edilen sınırsız yabancı konusunada değinen Metin Keçeli, Radyospor’a yaptığı açıklamada, “Geçici olmak kaydıyla böyle bir uygulamaya ihtiyaç var. Beşiktaş ve diğer kulüpler yabancı konusunda rahatlamalı, aksi taktirde futbolcu ve menajerleri bizimle oyuncak gibi oynuyor.” dedi.

‘‘Yabancı sayısının sınırsız olmasına karşıyım; ama şu anda geçici bir çözüme ihtiyaç var.‘‘ diyen Keçeli, sözlerine şöyle devam etti:

“Beşiktaş dahil pek çok kulübün bir sıkıntısı var. Belki transfer hataları yaptık; belki başka nedenler ama yabancı oyuncu konusunda yığılma oldu. Sonra yalvar yakar, para vererek gönderiyoruz. Federasyon belli bir süre için sayıyı serbest bırakırsa biz bunların oyuncağı olmadan hareket edebiliriz. Oyuncular ya da menajerleri bizi çıkmaza sokuyorlar. Kulüplerin bu konuda biraz rahatlamalı.

Belki başkanla ters düşüyorum; ama yabancı oyuncu sayısının 10 taneye varan kadar olan düzenlenmeye karşıyım. Türk futbolu bu kadar yabancı oyuncuyla bir yere gidemez. Ama geçici bir düzeleme yapılarak kulüplerin yabancı kontenjanlarıyla ilgili sorunlarını çözmek için bir fırsat verilmesi lazım.

6+2+2 uygulaması nedeniyle yabancı oyuncu da yığılma oluyor, göndermek istediğiniz oyuncu ya da menajeri bizimle oyuncak gibi oynuyor. Federasyon bize imkân versin. Biz bunları temizleyelim. Sonra yabancı oyuncu sayısı daha da sınırlasın.”



STAT KONUSUNDA DEVLETTEN GELECEK HABERİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ

Fiyapı İnönü Stadı’nın durumuna da değinen Keçeli, “Başkan stat konusunda çok güzel açıklamada bulundu. Her şeyi olduğu gibi anlattı. Biz de her gün herhangi bir gelişme olsun da bir an önce bu işe başlayalım diye dört gözle bekliyoruz. Böyle bir gelişme olduğu an, bunu yarım saat tutmayız; hemen kamuoyuna açıklarız. Süre veremem, belki yarın olur, belki biraz daha bekle derler.” dedi.

‘‘Galatasaray’ın açıklaması konusunda yorum yapmam.‘‘ diyen Metin Keçeli, “Galatasaray’ın TT Arena’da resmi organizasyonlar yapılabilir. Bunun dışında bir organizasyon ya da Galatasaray’ın maçları dışında maçlar oynanmayacaktır.” şeklindeki açıklamasıyla ilgili olarak, “Bu konuda yorum yapmam. İleride ne olacağını hepimiz görürüz.” dedi.



HÜSNÜ GÜRELİ’Yİ BİZ ÖNERMEDİK, AYDINLAR SEÇTİ

Yeni Federasyon yönetimine de değinen 2. Başkan Keçeli, “Daha önce Beşiktaş’ın 2. Başkanlığı’nı yapan Hüsnü Güreli’nin Beşiktaş’ın önerisiyle Federasyon yönetim kuruluna alındığı düşüncesi yanlış. Tamamen, Mehmet Ali Aydınlar’ın kendi tercihidir. Belki başkan Demirören’e Güreli’yi seçmek istediğini söylemiş olabilir. Hüsnü Güreli, Beşiktaşlı ama her şeyden önce bir spor adamı. Dolayısıyla tarafgirlik yapmadan Türk futbolu için çok önemli icraatlara imza atacak. Aynı şekilde daha önce Beşiktaş’ta görev yapmış Erhan Kamışlı’nın da kendi alanında başarılı olmuş ve Federasyon yönetiminde çok başarımı olacak bir isimdir.” dedi.



AYDINLAR’A GÜVENİYORUZ

Yeni başkana güvendiklerini belirten Keçeli, “Mehmet Ali Aydınlar, her hangi birinin empoze ettiği bir başkan değil. Son derece objektiftir. Orada Türk futbolunun haklarını korumak için bulunmaktadır. Ben de Federasyon’da yönetici olsaydım, sadece Beşiktaş’ın değil, Türk futbolunun haklarını savunmak için görev yapardım. Umarım yeni Federasyon yönetimi, Türk futboluna eski yönetimlerden daha fazla katkıda bulunacaktır.” diye konuştu.



SADRİ ŞENER’İN AÇIKLAMALARI BENİ TATMİN ETMEDİ

Trabzonspor’un tepkisine değinen Keçeli, “Sadri Şener benim yakın arkadaşım. Yöneticilikler gelip, geçer. Aydınlar’la aralarında ne geçti bilmiyorum. Muhakkak kendisi bu konuda açıklama yapacaktır. Şu ana kadar yaptığı açıklamalar beni tatmin etmedi.” şeklinde konuştu.



YUSUF NAMOĞLU, CESUR YÜREKTİR

Metin Keçeli, “MHK’deki atamayla ilgili olarak ise Yusuf Namoğlu, cesur yüreklidir. Hiç kimsenin etkisi altında kalmaz. Hepsine göğüs gerecek kadar cesur yürektir. Son derece namuslu ve dürüst bir insandır. En iyi ismi bulup MHK Başkanı yaptılar. Umarım bundan sonra hakem performansları ve atamalarıyla ilgili tartışmalar asgariye iner.” dedi.