Fatih Terim'in istediği Mevlüt Erdinç: Neden olmasın

Tecrübeli teknik direktör Fatih Terim'in istediği, Galatasaray'ın da peşinden koştuğu Mevlüt Erdinç, memleketi Yozgat'ın Erbek Köyü'nde hasret giderdi.

Tecrübeli teknik direktör Fatih Terim‘in istediği, Galatasaray‘ın da peşinden koştuğu Mevlüt Erdinç, memleketi Yozgat‘ın Erbek Köyü‘nde hasret giderdi.

Transferiyle ilgili de konuşan Mevlüt Erdinç, ‘‘Fransa‘nın Paris Saint Germin takımıyla 2 yıllık sözleşmem var. 2 yıl sonra Galatasaray‘dan teklif gelirse neden olmasın. Galatasaray7da oynamak isterim.‘‘ dedi.

Gurbetçi Mevlüt Erdinç, 13 yıl sonra memleketine geldi. Fransa‘nın Paris Saint Germin takımında forma giyen milli futbolcu Mevlüt Erdinç 13 yıl aradan sonra baba ocağı olan Erbek Köyü‘ne geldi. Sarıkaya’lılar ünlü futbolcu Mevlit Erdinç’i baba ocağında ağırladılar. Babası Mehmet Erdinç ile Erbek Köyü‘ne gelen Mevlüt Erdinç ziyareti boyunca duygulu anlar yaşadı.

Babası Mehmet Erdinç ile birlikte hafta sonu Erbek Köyü‘ne gelen futbolcu Mevlüt Erdinç, babası tarafından Erbek Köyü camiinde okutulan mevlide katıldı. Köylüleri ve akrabaları tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan milli futbolcu Mevlüt Erdinç, akrabaları ve hayranlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Erdinç, 13 yıl aradan sonra köye geldiğini bundan sonra sık sık geleceğini söyledi.

SARIKAYALI’LAR MEVLÜT’Ü BAĞRINA BASTI


Sorgun Kaymakamı ve Sarıkaya Kaymakam Vekili Levent Kılıç, Sarıkaya‘dan yıllar önce çıkmış bir gencin meşhur bir futbolcu olduktan sonra tekrar Sarıkaya‘yı ziyaret etmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Milli futbolcumuz burdaki gençlerimize güzel bir örnek olacak. Ziyaretlerinden dolayı kendisine teşekkür ediyor, futbol hayatında başarılar diliyorum." dedi.

Mevlit programından sonra Sarıkaya İlçesi‘ne geçen Mevlüt Erdinç ilçeyi gezdi. İlk önce Baran caddesini gezen Mevlüt Erdinç’e hemşerileri büyük ilgi gösterdi. Baran caddesinde hayranlarıyla buluşan ve fotoğraf çektiren Mevlüt Erdinç esnaflardan alışveriş etme imkanı da buldu.

Mevlüt Erdinç’i Sarıkayalı hemşerileri gün boyunca sevgi çemberine aldılar. Sarıkaya Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Akkaya da Yozgat Amatör Lig şampiyonu Sarıkaya Belediyespor’un 10 numaralı formasını hediye ederek; “Yozgat halkı olarak seninle gurur duyuyoruz başarılarının devamını diliyoruz.” dedi.

Mevlit Erdinç ise, “Antrenmanlara artık bu forma ile çıkacağım” diyerek Akkaya‘ya teşekkür etti. Mevlüt Erdinç köyünden ve ilçesinden güzel anılarla ayrıldığını belirtirken, kendisini sevgiyle karşılayan hemşehrilerine sık sık Sarıkaya’ya geleceğine dair söz verdi.

Vatandaşlardan Erdal Karaca ise “Gönlümüz seninle gardaşım seninle gurur duyoruz.” diyerek hem sevgisini gösterdi hem de desteklerinin her zaman arkasında olduklarını ifade ettiler.