Fatih Terim, Galatasaray‘da Başarılı Olmak İstiyorum

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, imza töreninin bir formalite olduğunu asıl hedefinin Galatasaray‘da başarılı olmak olduğunu söyledi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, imza töreninin bir formalite olduğunu asıl hedefinin Galatasaray‘da başarılı olmak olduğunu söyledi.

Sarı-kırmızılı takım ile 3 yıllık sözleşme imzalayan başarılı teknik adam, Seyrantepe’deki imza töreninden sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

2011-2012 sezonun iyi geçmesini isteyen başarılı teknik adam, “Hepimizin hedefi aynıdır ve başarıdır. Başarılı olmak için birçok yöntem vardır. Biz arkadaşlarla beraber bundan sonrasını nasıl halledebiliriz diyeceğimiz yöntemler olacaktır. Eksiklikleri görüp süratle üzerine gideceğiz. Biraz geç kaldık ama telaş yok, acelemiz var. Buradan hareket edeceğimize herkes emin olabilir” dedi.

Galatasaray Kulübü’ne imza atmaya karar vermesinin çok uzun sürmediğini açıklayan Fatih Terim, “Açıkçası bugün bir teknik direktörün büyük bir kulübe imza atması olarak görmüyorum. Bu bir formalite oldu. Galatasaraylı Fatih yuvasına dönmüştür. Benim olaya bakış açım böyledir. Bu kulüpte 11 yıl top oynadım. 6 yıl antrenörlük yaptım. Birçok başarılar yaşadım. Bir fiil 17 yıl aktif olarak görev yaptım. Ben kendi yuvama döndüğümü düşünüyorum. Bulunduğumuz yer Aslantepe, Florya’yı aslan yuvası haline getireceğiz. Yolunu da aslanyolu yapacağız. Galatasaray güzel günlere doğru gedecektir. Hepimizin üzerinde durduğu konu bu olacaktır.” diye konuştu.

Fatih Terim, kamuoyunda yer alan ‘Florya’nın anahtarı’ meselesinde de şöyle konuştu:

“Florya’nın anahtarı meselesi yoktur. Florya’nın anahtarı zaten bende değildir. Orası Galatasaraylıların yeridir. Florya, tüm Galatasaraylıların geleceği herkesin beraber sevinip beraber üzüleceği mabet olmalıdır. Orası hiçbir zaman benim olmadı. Geçmişte çok büyük başarılar yaşadık. Ancak onlarla övünürken bundan sonra yeni başarılar yakalamak gerekiyor. Herkes birbiri kucaklayarak başarıyı yakalayacağız. Bana bu güveni sağlayan, bu güveni gösteren ve bu onurlu görevi bana tevdiv eden başkan ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum”

-SORU VE CEVAPLAR-

Fatih Terim’in yaptığı konuşmaların ardından basın toplantısının soru cevap bölümüne geçildi.

Bir gazetecinin “Bir kaleci, golcü ve Cambiasso’yu istediğiniz doğru mu ? “sorusuna Terim, “Muhakkak ki Galatasaray camiasına ve taraftarlara verilecek önemli mesajlar olacaktır. Yeni bir yönetim, yeni bir teknik heyet ve yeni bir takım kurulacaktır. Belirli bir süratte bizim kontrolümüz altında bir takım değişiklikler olacaktır. Kaleci alacağımız doğrudur, atak oyuncusu ile ilgileniyoruz. Cambiasso’yu istiyorum. Tabiî ki bunun yanında birkaç isimle daha görüşmelerimiz sürüyor.” diye cevap verdi.

Galatasaray’da sezon bitiminden beri Atletico Madrid takımına transfer olacağı iddia edilen Arda Turan ile görüşüp görüşmediği şeklindeki bir soruya ise tecrübeli çalıştırıcı, şu cevabı verdi:

“Şu anda Arda Turan bizim sözleşmeli oyuncumuzdur. Kendisinin iki yıllık sözleşmesi vardır. Geçen gün bir kanalda Arda Turan’ın açıklamaları vardı. Galatasaraylı oyuncular basın yoluyla hocalarına ulaşmaz. Doğru kanal benim. En yakını benim benimle konuşabilir. Arda bizim futbolcumuzudur. Hiçbir zaman onun gitmesini istemedik. İyi bir takım yapman isteyen bir takım en iyi oyuncusunu vermez. Bu olayın artık kapanmasını istiyoruz. Şu ana kadar Arda’dan bana gelmiş ciddi bir şey yok. Arda üzülmüştür, kırılmıştır bizler bunun tamiri için buradayız. Arda çıkıp gelir Galatasaray’da oynamak istemiyorum derse soruna ciddi bir şekilde bakarız”

Bir gazetecinin “Geçen yıl Frank Rijkaard ile yollar ayrıldıktan sonra Başkan Adnan Polat’ın kendisine yapmış olduğu transfer teklifini kabul etmediğinin hatırlatılıp, neden Ünal Aysal ve ekibinin teklifini kabul ettiniz. Şartlarda ne değişti ki bu teklifi kabul ettiniz ?” sorusuna Fatih Terim, “Sayın Adnan Polat ile uzun yıllardır arkadaşız. Onunla ilgili bir herhangi bir problemim olmadı. Bir doğruya açıklık getirmek istiyorum. Ben görüşmede akşamda hayır, sabah da hayır dedim. O gece benimle görüşmeye gelen yöneticiler ‘Bana ihtiyacınız yok demiştim. Kendi mekanlarına da gittiğimiz zaman bana ihtiyacınız yok dedim’ O gün bana yapılan teklifleri samimi bulmamıştım. Sanki bana mecburen yapılmış gibi geldi. Bana ihtiyacınız yok diyerek teklifleri için teşekkür ettim. Bugünkü yönetimin bana güvenen yönetim anlayışı olduğu için bugünkü ortamı daha sağlıklı bulduğum için kabul ettim.” şeklinde cevap verdi.

Fatih Terim, takıma yapılacak takviyeler konusunda çeşitli ekiplerin yurt dışında görüşmeler yapıldığını kaydetti.

Bir gazetecinin “Florya’dan içeri girdiğinizde gördüğünüz eksiklik neydi ?” sorusuna tecrübeli teknik adam: “Florya aslan yuvasıdır. Galatasaray’ın kalbinin attığı yerdir. Orda şöyle bir şey olmalıdır. En ufak hizmet edenden en büyük hizmet edene kadar herkesin mutlu olması gerekiyor. Mutlulukta ve üzüntüde beraber olmalıyız. Biz başarılıyken takım otobüsü giderken herkes bizim arkamızdan dua ettiği bir ortam vardı. O ortamı tekrar yakalamamız gerekiyor. Biz orda kimseyi kimseden ayırmazdık. UEFA Kupası’nda başarılı olduğumuz zaman Florya’dan yetişen oyuncuların sayısı fazlaydı. Alt yapıya önem vermemiz gerekiyor. Hatta öyle bir takım oluşturacağız ki mağlup olduktan sonra bile helal olsun denilen bir takım oluşturmamız gerekiyor” sözleriyle karşılık verdi.

Fatih Terim, 6 Eylül’e kadar transferin devam ettiğini belirterek, “Şu anda transferlerin bir an evvel olması zor. Acelimiz var. Fakat telaşlı değiliz. Şu anda arkadaşlar değişik ülkelerde görüşmeler yapıyor. Yöneticiler transferde müjdeli haberi vermek için çalışıyorlar. Transfer hiçbir zaman bitmez. Şimdi bunu en kısa sürede bitirmek istiyoruz” diye konuştu.

Bir gazetecinin “Başarının çıtası ne olacaktır” sorusuna Terim, “Büyük kurumlarda başarının çıtası bellidir. Galatasaray’da başarını adı otomatik olarak geliyor. Taraftarlara şunu söyleyebilirim. Aslantepe’de kazansa da kaybetse de helal olsun denilen bir takım oluşturmak istiyoruz” diye cevap verdi.

Fatih Terim, gelecek yıl Galatasaray’ın Avrupa Kupaları’nda olmayacağını aradaki boşluklarda büyük takımlarla hazırlık maçı yapacaklarını belirtti.

Terim, takıma yeni oyuncular katılırken takımdan ayrılacak oyuncuların Avusturya kampının bitiminde belli olacağını kaydetti.

Fatih Terim, sözleşmesinin süresinin sorulması üzerine şunları söyledi:

“Benim sözleşmem üç seneliktir ancak her sene tekrar oturacağız. Bir dakika içinde de fesh edebiliriz. Hiçbir zaman benim imzamda problem olmadı. Ben bu kulube 1974 yılında imza attım. Futbolcu ve antrenör olarak imza atmamda hiçbir zaman sorun olmadı. Bugünkü imzada bir formaliteden ibarettir. Benim için asıl olan Galatasaraylılıktır”

Fatih Terim, her zaman yerli antrenörden yana olduğunu belirterek, “Şimdi ligdeki ilk 5’teki hocalardan bir kaçı benim futbolcum ya da antrenörüm oldu. Şimdi ise meslektaşım oldular. Onlarla gurur duyuyoruz.” İfadelerini kullandı.

Fatih Terim, medyada Galatasaray’ın transfer edeceği iddia edilen Kaka ile ilgili olarak da şunları dile getirdi:

“Bizim Kaka ile hiç bir ilgimiz olmadı. Kaka’nın her hangi bir yere maliyeti çok büyük bir rakamdır. Başkanımız dünya çapında isimlerle görüşüyor. Ama transferler için bir takım şartların oluşması lazım. Mesela Muslera çok yükselince Galatasaray’ın menfaati için uzak durduk. Şimdi tekrar görüşüyoruz. Bizde de dünya çapında futbolcular var. Önemli olan onların performansı yükseğe çekmektir”.