Orduspor İnançlı

Süper Lig takımlarından Orduspor‘un kulüp başkanı Nedim Türkmen, Süper Lig‘de 15 milyon liralık bir takım olarak 400 milyon dolarlık takımlarla mücadele edeceklerini belirterek, "Bank Asya‘da nasıl zoru başardıysak burada da zoru başaracağız" dedi.

Kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Türkmen, öncelikle transfer konusunda bilgiler verdi. Metin Diyadin ile bir yıllık daha anlaşarak bu sorunu çözdüklerini, Müslüm Yelken‘in sözleşmesinin devam ettiğini, Ahmet Kuru ve Ali Çamdalı ile sözleşmeleri uzatacaklarını ve halen görüşmelerin sürdüğünü kaydeden Türkmen, yabancı transferler konusunda sıkı ve kararlı hareket ettiklerini söyledi. Avusturya Bundesliga‘dan kaleci Saso Fornezzi ve Denizlispor‘dan Souleymane Youla ile

anlaştıklarını belirten Başkan Türkmen, "Milan‘la görüşüyoruz. Rodney Strasser dahil 2 oyuncu almaya çalışıyoruz. Portekiz liginden UEFA Avrupa Ligi‘nde isim yapmış bir takımdan futbolcu alacağız. Bu konuda ön protokol yaptık. Yine Fransa 1. liginden bir futbolcu alacağız. Beşiktaş ve Galatasaray‘dan almak istediğimiz yabancılarda var. Özellikle Beşiktaş‘tan Fink‘i almak istiyoruz. Galatasaray‘dan Stancu‘ya talip olduk. Yabancı transferlerde akıllı ve başarılı hareket etmek istiyoruz" dedi.

"PİYASA ÇOK PAHALI"

Türkmen, transfer piyasasının çok pahalı olduğunun da altını çizerek, "Yerli futbolcular ağızlarını 1.5 milyon dolardan, yabancılar ise 1 milyon Euro‘dan açıyor. Dolayısıyla 15 milyonluk takım olarak 400 milyon dolarlık takımlarla mücadele edeceğiz. Ancak inanıyorum ki başarılı olacağız. Nasıl Bank Asya‘da zoru başardıysak, Süper Lig‘de de zoru başaracağız" diye konuştu.

Türkmen, teknik direktör Metin Diyadin‘le yaptığı görüşmede kendisine ‘Başarılı ve Süper Lig‘de kalıcı olduğu sürece bu takım senin‘ diyerek kendisine açık çek verdiklerini ve istikrardan yana olduklarını da vurguladı.

"TEK BEKLEDİĞİMİZ MANEVİ DESTEK"

Kombine bilet fiyatlarını da belirlediklerini kaydeden Türkmen, kale arkasının 300 lira, maraton tribününün 600 lira, kapalı tribünün 900 lira, VİP tribününün 3 bin lira ve protokol tribününün 20 bin lira olarak belirlendiğini söyledi. Türkmen, taraftardan kombinelere destek vermesini, sanayi firmalarından da stadyuma reklam istediklerini de ifade ederek, "Bunun dışında kimseden bir şey istemiyoruz. Bizim istediğimiz sadece manevi destek" diye konuştu.

Türkmen, Süper Lig‘de kazanacakları ‘garanti paranın‘ sadece 10 milyon lira olduğunu da belirterek, "Bunun dışındaki tüm kazançlarımız performansımıza bağlıdır. Galibiyete 800 bin, beraberliğe 400 bin lira veriyorlar. Üstelik bu parayı da Ocak ayında veriyorlar" açıklamasında bulundu.

"KAMP AVUSTURYA VE HOLLANDA‘DA"

Göğüs reklamını 1.5 milyon lira olarak belirlediklerini de söyleyen Türkmen, Sağra, Medical Park, Nestle gibi kuruluşlardan teklifler olduğunu söyledi. Ayrıca Lig TV ile anlaşma yaparak kombine kart alanların Orduspor‘un sezon boyunca yapacağı karşılaşmaları izleyebilecekleri müjdesini verdi.

Sezon hazırlıklarına 25 Haziran‘da başlayacaklarını, 1. dönem kampın Avusturya‘da 2. dönem kampının ise Hollanda‘da yapılacağını söyleyen Türkmen, "Sezon açılışını İstanbul‘da İtalyan Fiorentina ile yapmak istiyoruz. Eğer Ordu‘da yaparsak Trabzonspor‘u davet edeceğiz" dedi.

"YENİ STAT YAPILACAK"

Bank Asya‘da en çok seyirci toplayan takım olduklarını, 26 yıl sonra Süper lig‘e çıktıktan sonra yeni bir stadyum ihtiyacının belirdiğini belirten Türkmen, "Sayın Başbakanımızdan da bu konuda söz aldık. 25 bin kişilik ir stat yapılacak Orduspor‘a. Efirli mevkiinde bir yer bulundu. Burada yeni bir stat inşa edilecek. Seçimden sonra bunları gündeme getireceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA