Beşiktaş Voleybol Takımı Yarı Finale Yükseldi

Denizli‘de düzenlenen Türkiye Genç Erkek Voleybol Şampiyonası‘nda çeyrek finalde Ankara SGK takımını 3-0 yenen Beşiktaş Voleybol Takımı yarı finale yükseldi.

Denizli Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu‘nda devam eden Türkiye Genç Erkek Voleybol Şampiyonasında, grup maçlarında Galatasaray‘ı 3-2, Kayseri Melikgazispor ve Halkbank‘ı 3-1‘lik sonuçlarla yenerek grubundan birinci olarak çıkan Beşiktaş Voleybol Takımı, çeyrek finalde bugün Ankara SGK Takımı ile karşı karşıya geldi. Az sayıda taraftarın izlediği ve yaklaşık 1 saat 15 dakika süren maçta rakibine oranla daha iyi mücadele eden Siyah-beyazlılar, ilk seti 25-21 kazandı. Maçın başından sonuna kadar sayı

üstünlüğünü elinden bırakmayan Beşiktaş, ikinci seti 25-18, üçüncü seti de 23-14 kazanarak maçtan 3-0 galip ayrıldı. Maçtan sonra yarı finale çıkmanın sevincini yaşayan Beşiktaş Voleybol Takımı, finale çıkıp turnuvadan şampiyon ayrılmanın hesaplarını yapıyor.

Beşiktaş Voleybol Takımı Antrenörü Olcay Şimşek, turnuva için iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini söyleyerek, "Grubumuzda birinci olup çeyrek finale çıktık. Çeyrek finalde Ankara SGK takımı ile karşılaştık ve galip geldik. Çeyrek final maçı ortadaydı. Rakibimizin milli oyuncuları da var. Zaman zaman avantaj sağladılar ama biz hücum gücü ve servislerimizle kazanmayı başardık" dedi.

Beşiktaş Voleybol Takım Kaptanı Orçun Ergün, yarı finale çıktıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, "Çok iyi çalıştık ve bunu hak ettik. Kötü bir başlangıç yaptık turnuvaya ama sonra toparlandık. Arkadaşlarıma çok güveniyorum. Burada final oynayıp şampiyon olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Ankara SGK Antranörü Aytun Pehlivan ise, Türkiye şampiyonasına Beşiktaş‘a oranla daha genç bir takımla geldiklerini ifade ederek, "Beşiktaş‘taki oyuncuların son seneleri, ve güçlü bir jenerasyon. İyi oynamadık. İnşallah toparlar ve gelecek yıllarda daha iyi oluruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA