Ünal Aysal: Kulübün benim servetime ihtiyacı yok

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, sarı - kırmızılı kulübün imkanlarının müsait olduğunu belirterek, "Galatasaray Kulübü'nün benim servetime ihtiyacı yok." dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, sarı - kırmızılı kulübün imkanlarının müsait olduğunu belirterek, "Galatasaray Kulübü‘nün benim servetime ihtiyacı yok." dedi.

Sarı-kırmızılı kulübün Galatasaray Adası‘nda gerçekleştirilen haziran ayı divan toplantısında konuşan ardından da çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ünal Aysal, Fatih Terim‘i teknik direktör olarak göreve getirdiklerini, yardımcıları olarak da Hasan Şaş, Ümit Davala, kaleci antrenörü olarak da Claudio Taffarel‘i belirlediklerini hatırlatarak, ‘‘Profesyonel futbolun her alanında çalışmalar başladı. Transfer tercihinde; karakterli, ayağı yere basan, Galatasaray için ter dökecek, aldığı paranın hakkını verecek oyuncuları tercih ediyoruz. Johan Elmander ve Selçuk İnan‘ı bonservis ödemeden transfer ettik. Çalışmalar süratle devam ediyor. Teknik direktörümüzün alternatiflerini de göz önüne alarak, futbolcu, menajer ve kulüplerle görüşme halindeyiz. Amacımız, haziran ayı sonunda başlayacak hazırlık dönemine takımı hazır hale getirmek.‘‘ şeklinde konuştu.

Mali durumla ilgili üyelere aktarılan sorunların, transferi etkileyip etkilemeyeceği şeklindeki soruya ise Aysal, "Hiçbir konuda sıkıntı yaşanacağını zannetmiyorum. Bir durum tespiti yaptık; ama her problemin bir çözümü var. Çözmek de bizim görevimiz. Elimizden geleni yapacağız.‘‘ karşılığını verdi.

Aysal, transer için kişisel kredi kullanıp kullanmayacağı yönündeki bir soruyu ise ‘‘Galatasaray Kulübü‘nün benim servetime ihtiyacı yok. İmkanları müsait. Biz sadece nakit sorunlarını ortaya koyduk. Galatasaray‘ın servet ve imkan olarak durumu çok iyi.‘‘ ifadelerini kullanarak yanıtladı.

"KLOSE‘NİN TRANSFERİ KONUSUNDA BİLGİM YOK"


Transferde adı Galatasaray‘la anılan ve anlaşmaya varıldığı yönünde haberler yer alan Alman futbolcu Miroslav Klose hakkında da konuşan Aysal, "Benim haberim yok. Bilgim olursa muhakkak haber veririm.‘‘ dedi.

Didier Drogba için görüşmelerini sürdürdüklerini de dile getiren Aysal, ‘‘Drogba‘nın sahibi var. Daha devam eden bir kontratı var. Kontratı çözmek de Chelsea‘ye ait bir yetki. Biz sadece talip olabiliriz. Elimizden gelen tüm gayreti, taraftarlarımızın talebi üzerine gösteriyoruz. İnşallah olur; ama en aşağı Drogba kadar bize faydalı olabilecek alternatif elemanlar da listemizde var. Galatasaray‘da o bölge boş kalmaz. En iyi şekilde de temsil edilir.‘‘ şeklinde konuştu.

Teknik direktör Fatih Terim‘in yapılacak transferlerin gecikmesini nasıl karşılanacağının sorulması üzerine Aysal, ‘‘Fatih hoca profesyonel. Yapacağı işi çok iyi biliyor. Başkalarının 2 ayda yapacağı işi 1 ayda yapabilecek tecrübeye sahip. Zaten seçilme nedeni de o.‘‘ karşılığını verdi.