Aykut Kocaman'dan Fenerbahçe Yönetimi'ne mesaj

Şampiyonlar Ligi'nde başarı hedefleyen Fenerbahçe'de Teknik Direktör Aykut Kocaman, sezon açılışına tam kadro ile başlamak için kararlı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, yönetime haber göndererek transferlerin sezon açılışına yetişmesini telep etti. Süper Lig'de şampiyonluk kupasını kaldıran Sarı-Lacivertliler, direkt katılacakları Devler Ligi için güçlü bir kadro kurmayı hedefliyor. Ancak geçen yıl transferler gecikince önce Şampiyonlar Ligi, ardından da UEFA Avrupa Ligi'ne eleme turlarında veda eden Kanarya, aynı acı deneyimi yeniden yaşamak istemiyor. Bu yüzden İstanbul'da kalan Aykut Kocaman, hem Başkan Aziz Yıldırım hem de transferden sorumlu yöneticilerle kafa kafaya verip bu konuyu en kısa sürede halletmeyi planlıyor. Temmuz başında Düzce'de kulübün yeni yaptırdığı Topuk Yaylası'nda kampa girecek olan Fenerbahçe'nin öncelikli amacı, yükleme çalışmalarını tam kadro gerçekleştirmek.

Hatırlanacağı üzere geçen yıl Belçika'nın Genk şehrinde düzenlenen hazırlık kampına sakatlıkları olan Daniel Güiza, Özer Hurmacı, Gökhan Gönül ve Uğur Boral götürülmemişti. Dünya 4'üncüsü Uruguay Milli Takımı'nda yer alan Diego Lugano da Avrupa'da kendisine kulüp aramakla meşguldü. Belçika'da Mehmet Topuz ve Emre Belözoğlu'ndan da hemen hemen hiç faydalanılamadı. Stoch, kampın son bölümüne dahil olabildi. Çocuğu olan Alex hazırlıkların ilk etabına yetişemedi. Niang'ın transferi de bir türlü noktalanmazken, o sıralar Yobo'nun adı bile duyulmuyordu. Ayrıca Dia henüz takıma adapte olamamıştı. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne havlu attığı Young Boys maçlarını Bekir, Bilica, İlhan, Selçuk, Kazım ve Gökhan Ünal gibi daha sonra ilk 11 yüzü göremeyen futbolcularla oynadı. Avrupa Ligi'nde PAOK'a da benzer problemler sebebiyle elenince, Sarı-Lacivertliler, Avrupa defterini ağustos ayında kapattı.