Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi‘nde Şampiyon Galatasaray

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi‘nde ezeli rakibi Beşiktaş‘ı 67-46 yenerek üst üste 5. kez şampiyon olan Galatasaray‘da büyük bir sevinç yaşandı.

Sinan Erdem Spor Salonu‘nda oynanan karşılaşmanın ardından Galatasaraylı oyuncular, şampiyonluklarını taraftarlarıyla paylaşarak sevinç gösterilerinde bulundu. Final maçında kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlarını selamlayan Sarı-kırmızılılar, birbirlerine sarılarak büyük bir sevinç yaşarken, Beşiktaşlı oyuncular ise maç sonrasında saha içinde büyük üzüntü yaşadı. Siyah-beyazlı taraftarlar oyuncuları tribünlere çağırıp moral verdi.

"ŞAMPİYONLUK KUPASINI GALATASARAY ALDI"

Karşılaşmanın ardından saha içinde kupa töreni düzenlendi. Galatasaray‘a şampiyonluk kupası ve madalyalarını Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ile Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mustafa Gülpınar verdi. Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu iyi bir mücadele izlediklerini belirterek, "Her iki takımda iyi mücadele ederek bizi gururlandırdı. Avrupa‘da her iki takıma başarılar diliyorum, desteğimiz sonuna kadar sürecek" dedi.

Törenin ardından kupayla şampiyonluk turu atan Sarı-kırmızılı oyuncular taraftarlardan büyük alkış aldı. Oyuncular uzun süre taraftarlarla tezahürat yapıp şampiyonluğu kutladı.

"BU SENE İNANILMAZ ÇALIŞTIK VE ÇOK YIPRANDIK"

Maçın ardından Galatasaray TS Basketbol Takımı Antrenörü Sedat İncesu ve takım kaptanı Özgür Gürbulak basın mensuplarına konuştu. Takım kaptanı Özgür Gürbulak Şampiyonlar Liginden gelip, büyük bir kupa aldıklarını belirterek, "İlk maçta büyük bir rehavete kapıldık. İlk maçtaki bu yenilgi bize ders oldu. Takım halinde oturup hatalarımızı düşündük. Bugünde yaptığımız iyi şeyleri tekrar yaptık ve galip geldik" dedi.

Galatasaray TS Basketbol Antrenörü Sedat İncesu ise Kıbrıs‘taki maçtan önce oynadığımız maç, bu sene oynadığımız en zor Şampiyonlar Ligi maçıydı. Her maç birbirine çok yakındı, inanılmaz yıprandık. Takım çok ciddi çalışıyor. Yeni değişen Play-off‘la birlikte Kıbrıs‘a gittik, aslında ilk iki maç çok muazzam oynadık. Beşiktaş bize iyi bir ders verdi. Kolay kolay maç kazanılmıyor. O maç bizim için çok önemliydi. İyi ki o maçı kazanamayıp bu maçı kazanamayıp bu maçı kazandık. Çünkü aynı oyunu burda

oynasaydık şampiyonluk gitmişti" şeklinde konuştu.

Öte yandan Beşiktaş ta ikincilik kupası ve madalyalarını Develioğlu ve Gülpınar‘ın ellerinden aldı. Bu arada Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi‘ni KKTC Turkcell üçüncü sırada tamamlarken, İzmir Büyükşehir Belediyesi ise 4. oldu

Kaynak: İHA