Samsunspor, Teknik Direktör Vladimir Petroviç İle Anlaştı

Spor Toto Süper Lig‘in yeni takımlarından Samsunspor, Bosnalı teknik direktör Vladimir Petroviç ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

5 yıllık aradan sonra Bank Asya 1. Lig‘den Süper Lig‘e yükselen Samsunspor, İsviçre‘nin Young Boys takımını çalıştıran Bosnalı teknik direktör Vladimir Petroviç ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Nuri Asan Tesisleri‘nde Kulüp Başkanı Kazım Gürol Yılmaz ve Futbol şubesi Sorumlusu Suat Çakır ile birlikte kendisini 1 yıllığına Samsunspor‘a bağlayan protokolü imzalan Petroviç, Samsun‘da olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Uzun arayışlar sonrasında takımı çalıştıracak teknik direktörü bulduklarını belirten Kulüp Başkanı Kazım Gürol Yılmaz, "Hocamızın büyük başarılara imza attığını dulduk ve sevindik. Bu başarılarının devamını Samsunspor‘da görmek istiyoruz. Bugünden sonra yapacağımız çalışmaları hocamız ile birlikte yapacağız. Samsunspor‘a yakışacak bir şekilde, uzun süredir yaşadığımız arayışlar sonrasında hocamızı bulduk ve çok mutluyum" dedi.

Young Boys‘taki sürekli atak futbol tarzını Samsunspor‘da da uygulayacağını açıklayan teknik direktör Vladimir Petroviç, "Yoğun bir şekilde çalışmalara başladık. Burada olmaktan çok mutluyum, Samsunspor‘u çok beğeniyorum. Samsun‘u çok sevdim, çok sıcak insanları var. Geleceğimizi çok parlak olarak görüyorum. Sportif birimin başındaki arkadaşlarla oturup karar alacağız, durumları değerlendirip yardımcılarımı belirleyeceğiz. Burada acele etmeyeceğiz, önemli olan doğru bir yapılanmayla nokta atışlarımızı

yapacağız. Transferlerle ilgili anlık hareketler etmeyeceğiz, çok akıllı ve mantıklı gitmemiz lazım. Samsunspor potansiyeli yüksek bir futbol yapısına sahip. Buradaki bu kapasiteyi tamamen kullanabilmek önemli. Köklü bir kulüp olduğu belli. Türkiye liglerinde çok önemli bir yere sahip. Bu kapasiteyi güzel adımlarla olumlu hamlelerle herkesin menfaati için harekete geçirmenin planlarını yapıyoruz.Yeni bir dönemin başlangıcındayız, Young Boys‘taki futbol tarzımı burada da uygulayacağım. Futbolcularımla bunu

konuşacağım. Yeni bir sürece girdiğimiz için yeni yapılanmada belli bir zamana ihtiyacımız var. Göze hoş gelen bir futbol ve yeni yapılanmayı birlikte yürüteceğimiz için çok kısa sürede olumlu sonuçlar alacağımızı umuyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA