Büyük Bayanlar Boks Milli Takımı‘nın Başarası

Polonya‘da yapılan şampiyonada Avrupa ikincisi olan Büyük Bayanlar Boks Milli Takımı‘nın teknik direktörü Hamdi Yıldırım, başarıların devamının müjdesini verdi.

29 Mayıs-05 Haziran 2011 Tarihleri arasında Polonya‘nın Katowiçe kentinde düzenlenen Avrupa Birliği Ülkeleri Boks Şampiyonası‘nda 24 ülke arasında Türkiye‘nin Avrupa ikincisi olması gururlandırdı. Şampiyonada 48 kiloda Meltem Akar ve 54 kiloda Ayşe Taş Şampiyon olurken, +81 kiloda Şennur Demir ikinci ve 75 kiloda Elif Güneri üçüncü oldu. Büyük Bayanlar Boks Milli Takım Teknik Direktörü ve Samsun Olimpia Boks Takımı Antrenörü Hamdi Yıldırım, müsabakalarda sporcularının büyük başarı elde ettiği söyledi.

Başarılarında Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç‘in büyük katkıları olduğunu belirten Yıldırım, "Federasyonumuz ve federasyon başkanımız bize büyük destek verdi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu başarılarımız artarak devam edecek. Sporcularımız olağan üstü bir mücadele gösterdiler. Hepsini kutluyorum. Sakatlıklar ve okul problemleri nedeniyle aralarında Dünya Şampiyonu Gülsüm Tatar‘ın da bulunduğu 5 elit sporcumuz şampiyonaya gelemediler. Aldığımız sonuç Türk boksunun doğru yolda olduğunu

göstermektedir. Önümüzde Avrupa ve Dünya Şampiyonaları ile 2012 Londra Olimpiyatları var. Hedefimiz, İstiklal Marşımızı buralarda da okutmaktır" dedi.

Olimpia İhtisas Spor Kulübü Basın Sözcüsü Avukat Mustafa Remzi Toprak, milli takıma sporcu vermenin yanında teknik olarak ta katkıda bulunmaktan mutlu olduklarını söyledi. Hamdi Yıldırım‘ı kutlayan Toprak, "Hocamıza güvenimiz tamdır. Milli Takımımızı çok daha İyi yerlere taşıyacaktır" diye konuştu.

Kaynak: İHA