Erzurum Olimpizm İçin Koştu

Türkiye‘ de 9 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ‘Türkiye Olimpizm için yürüyor ve koşuyor‘ etkinliğine Erzurumlular büyük ilgi gösterdi.

Erzurum‘dan 2 bin 500 kişinin katıldığı koşuya kadın-erkek 7 den 70‘e her yaş grubundan yoğun ilgi vardı.

Tarihi Çifte Minareli Medreseler önünde start alan koşuda katılımcılar Yoncalık Eğitim Fakültesi kampüsü, Havuzbaşı ve Cumhuriyet Caddesi istikametinden tekrar Tarihi Çifte Minareli Medrese önüne geldiler.

Koşu öncesinde katılımcılara Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Oyunları (EYOF) logolu t-shirtler dağıtıldı. Yarışmayı tamamlayanlara ise sertifikaları verildi. Koşuda birinciliği Halil Acar (14), ikinci Adem Bayram (14), üçüncülüğü Abdülkadir Çelik (12) kazandı.

İlk 3‘deki sporcuların antrenörü eski Balkan ikincisi ve 1994 Lizbon Dünya Gençler Şampiyonası atletizm 10 bin metrede dünya onuncusu olan Ali Haydar Kanber öğrencilerinin ilk 3 sırayı almasının gurur verici olduğunu ve bundan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Koşuya Erzurum Valisi Sabahattin Öztürk, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok ve Gençlik Spor İl Müdürü Fatih Çintimar da katıldı.

Kaynak: İHA