Fenerbahçe Ülker - Galatasaray Cafe Crown kapışması başlıyor

Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Cafe Crown'u karşı karşıya getirecek play-off final serisi bugün günü başlıyor.

Beko Basketbol Ligi'nde 2010-2011 sezonu şampiyonunun belli olacağı Play-Off final serisinde heyecan başlıyor.

İki ezeli rakip Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Cafe Crown'ın kozlarını paylaşacağı ve 4 galibiyete ulaşan takımın şampiyon olacağı final serisinin ilk maçı ise Cumartesi saat 19:00'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak müsabaka ile başlayacak. Maçı Spormax naklen ekranlara getirecek.

İKİ TAKIM 26 SENE SONRA FİNALDE KARŞILAŞACAK


Ezeli rakipler Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Cafe Crown tam 26 yıl sonra Play-Off finalinde birbirleriyle karşı karşıya gelecek. Ligde Play-Off uygulamasına geçilen 1983-84 sezonundan bu yana ezeli rakipler en son 1984-85 sezonunda finalde karşılaşmıştı.

İKİ EKİPTE DE HEDEF 5. ŞAMPİYONLUK


Lig tarihinde bugüne dek hem Galatasaray Cafe Crown'un, hem de Fenerbahçe Ülker'in 4 şampiyonluğu bulunurken, final serisinde her iki ekip 5. şampiyonluğu kazanabilme hedefiyle başlayacak.

Tarihindeki ilk lig şampiyonluğunu antrenör Peter Simenov yönetiminde 1968-69 sezonunu lider tamamlayarak kazanan Galatasaray, play-off sisteminin başlamasının ardından Nur Germen yönetiminde 1984-85 sezonu play-off final serisinde Fenerbahçe'yi 2-1'le geçerek, 2. kez bu kupayı müzesine götürdü. Fehmi Sadıkoğlu yönetiminde 1985-86 sezonunda Efes Pilsen'i finalde yine 2-1'le geçerek üst üste 2. şampiyonluğunu kazanan ve şampiyonluk sayısını 3'e yükselten Galatasaray, son şampiyonluğuna ise 1989-90 sezonunda Paşabahçe'yi saf dışı bırakarak uzanmıştı.

Sarı-lacivertliler ise ilk şampiyonluğunu 1990-91 sezonunda yaşarken daha sonra 16 yıl şampiyon olamadı. 2006-07 sezonunda Ülker ile sponsorluk anlaşması imzalayan ve Fenerbahçe Ülker olarak ligde mücadele eden sarı-lacivertliler, sezon sonunda, 16 yıl aradan sonra şampiyon olarak kulübün 100. yılında şampiyonluk hasretine son vermişti. 2008-2009 sezonunda da mutlu sona ulaşan sarı-lacivertli takım, tarihinde ilk kez üst üste iki şampiyonluk yaşadı.2009-2010 sezonunda şampiyonluğu play-off finalinde karşılaştığı Efes Pilsen'e kaptıran Fenerbahçe Ülker, bir yıl aradan sonra tekrar mutlu sona ulaşarak, ligdeki 4. şampiyonluğu elde etti.

NORMAL SEZONUN LİDERİ FENERBAHÇE ÜLKER


Sarı lacivertliler Beko Basketbol Ligi'nde 2010-2011 sezonunda normal sezonu lider tamamladı. Fenerbahçe Ülker oynadığı 30 maçta 27 galibiyet alırken 57 puan topladı. Sarı-lacivertli ekip, Play-Off çeyrek finalinde ise Antalya Büyükşehir Belediyesi ile eşleşti. Normal sezonda rakibi karşısında oynadığı 2 maçı da kazanan sarı lacivertli ekip seriye 1-0 önde başlarken, daha sonra oynadığı 2 maçtan da galibiyetle ayrıldı ve seriyi 3-0 önde tamamlayarak yarı finale yükseldi. Sarı lacivertli ekibin yarı finaldeki rakibi ise Efes Pilsen oldu. Bu seriye de 1-0 önde başlayan Fenerbahçe Ülker, oynadığı 2 maçtan da galibiyetle ayrılarak Beko Basketbol Ligi'nde play-off finaline yükselen ilk takım oldu.

G.SARAY CAFE CROWN, PLAY-OFF'LARA DERBİ İLE BAŞLADI


Sarı kırmızılılar Beko Basketbol Ligi'nde normal sezonu üçüncü sırada bitirdi. İstanbul ekibi, 30 maçta 22 galibiyet ve 8 mağlubiyet alırken, 52 puan topladı. Sarı kırmızılı ekip, play-off çeyrek finalinde ise bir diğer ezeli rakibi Beşiktaş Cola Turka ile eşleşti. Galatasaray Cafe Crown avantajlı başladığı seride rakibini 3-0 ile geçti ve yarı finale yükseldi. Sarı kırmızılı ekip play-off yarı finalinde ise Banvit ile karşılaştı. Zorlu seride Galatasaray Cafe Crown özellikle evinde oynadığı maçlarda rakibini farklı skorlarla geçti ve seriyi 3-1 kazanarak Play-Off finaline yükseldi.

Beko Basketbol Ligi'nde Play-Off final serisi maç programı şu şekilde;

4 Haziran Cumartesi


19:00 Fenerbahçe Ülker – Galatasaray Cafe Crown (Sinan Erdem Spor Salonu)

6 Haziran Pazartesi


20:00 Fenerbahçe Ülker – Galatasaray Cafe Crown (Sinan Erdem Spor Salonu)

9 Haziran Perşembe


20:00 Galatasaray Cafe Crown – Fenerbahçe Ülker (Abdi İpekçi Spor Salonu)

11 Haziran Cumartesi


19:00 Galatasaray Cafe Crown – Fenerbahçe Ülker (Abdi İpekçi Spor Salonu)

14 Haziran Salı


20:00 Fenerbahçe Ülker – Galatasaray Cafe Crown (Sinan Erdem Spor Salonu) (Gerekirse)

17 Haziran Cuma


Galatasaray Cafe Crown – Fenerbahçe Ülker (Abdi İpekçi Spor Salonu) (Gerekirse)

19 Haziran Pazar


20:00 Fenerbahçe Ülker – Galatasaray Cafe Crown (Sinan Erdem Spor Salonu) (Gerekirse)