Wimbledon'da ilk finalist Petra Kvitova oldu

İngiltere'nin başkenti Londra'da devam etmekte olan Wimbledon tenis turnuvasında tek bayanlarda ilk finalist belli oldu.

Sezonun dört Grand Slam turnuvasından biri olan ve tenis dünyasının en prestijli mücadelesi olarak kabul edilen Wimbledon tenis turnuvası, tek bayanlarda yarı final heyecanıyla devam ediyor.

Günün ilk maçında da tek bayanlar yarı finalinde 4 numaralı seri başı Belaruslu Victoria Azarenka'yla 8 numaralı seri başı Çek Petra Kvitova karşılaştı. 21 yaşındaki Kvitova Belaruslu rakibini 2-1 geçerek adını ilk kez Wimbledon finaline yazdırmayı başardı.

Bugüne kadar birbirlerine karşı oynadıkları 4 maçta 2-2'lik eşitlik olan iki tenisçinin maçı çekişmeli geçti. İlk sete hızlı başlayan Çek Kvitova, geçen sene Wimbledon 3. turunda elediği rakibinin servisinde 4. oyunda kırarak 3-1 öne geçti. 3-1'den sonraki servis kullandığı 2 oyunu da alan Kvitova, rakibinin 1 servisini daha kırarak ilk seti 6-1 kazandı.

2. sete ilk setteki moral bozucu sonuca rağmen daha konsantre başlayan taraf Azarenka oldu. Henüz rakibinin ilk serivisinde servis kırmayı başaran Çek raket, kendi oyunlarını rahatlıkla almayı başardı. Rakibinin 2 ve 3 servislerinde de servis kırmaya yaklaşsa da bunu başaramayan Çek raket seti 6-3 kazandı ve setlerde beraberliği yakaladı.

Final setindeyse yine etkili olan raket değişti. Set kaybeden raketin bir sonraki sete çok daha konsantre döndüğü karşılaşmada Çek raket Kvitova kendi oyununu aldıktan sonra, 2. oyunda rakibinin servisini kırdı ve büyük bir avantajı eline geçirdi. Daha sonraki 5 oyunu da servis kuran tenisçiler kazanırken, Çek Petra Kvitova skor 5-2'yken rakibinin servisini bir kez daha kırdı ve seti 6-2 maçı da 2-1 kazanarak adını Wimbledon 2011 tek bayanlar finaline yazdırmayı başardı.

Geçen yıl da Wimbledon'da yarı finale kadar yükselen Çek tenisçi yarı finalde daha sonrasında şampiyon da olan Serena Williams'a elenmişti. Bu sene ise 4. turda 19 numaralı seri başı Yanina Wickmayer'ı 2-0 , çeyrek finalde 32 numaralı seri başı Bulgar Tsvetana Pironkova'yı 2-1'le geçen genç tenisçi kariyerinde ilk kez bir Grand Slam turnuvasında finale yükselme başarısını gösterdi.

Genç tenisçinin ilk Grand Slam finalindeki rakibi ise 2004 Wimbledon şampiyonu Maria Sharapova 'yla , kariyerinde ilk kez bir Grand Slam turnuvasında yarı final oynayacak olan Sabine Lisicki maçının ardından belli olacak.

Wimbledon'da ilk finalist Petra Kvitova oldu