Sporculardan Uyuşturucuya Savaş

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Küçükçekmece Effendi Kafe‘de basın toplantısı düzenledi.

Türkiye‘nin dört bir tarafından katılan eski olimpiyat sporcuları, olimpiyatlara oyuncu yetiştiren antrenörlerden oluşan DUMESF yöneticileriyle beraber projelerini oluşturdu ve ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Türkiye ve Dünyada ilk kez kurulan federasyonun amacı; Uyuşturucuyla mücadele etmek, uyuşturucuyla mücadelede tek yol spordur.

Uyuşturucu ile mücadelede tek yol spordur parolasıyla çıkan DUMESF‘nin başkanlığını K. Muzaffer Ilıcak, Asbaşkanlığını ise Ercan Özhan ve Şenaydın Akkılınç yapacak. DUMESF Türkiye‘deki diğer federasyonlarla işbirliği yaparak daha geniş çapta organizasyon gerçekleştirmeyi ve gençleri kötü alışkanlıklardan koruyup, spora yöneltmeyi hedefliyor.

"UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE TEK YOL SPORDUR"

Uyuşturucu ile mücadele etmenin ve gençleri bu gibi kötü alışkanlıklardan korumak için tek yolun spor olduğunu belirten Ilıcak, "Biz bir spor kulübü değil, uyuşturucuyla mücadele için kurulmuş bir federasyonuz. Dünyada ve Türkiye de buradaki amacımız mücadele sporu yapan bütün kulüp federasyonlarının birleşmesiyle Dünya da ve Türkiye de gençlerimizi tehdit eden uyuşturucuyla mücadele harekatıdır. Yurt dışında uyuşturucuyla ilgili mücadelede büyük işler yapılmaktadır, bizimde amacımız bu yöntemleri

ülkemizde oluşturmaktır. Her şeyden önce bu bir sosyal sorumluluktur. Federasyonumuzun bünyesinde birçok tanınmış sporcu bulunmaktadır. Bu sporcu arkadaşlarımız sayesinde de gençlerimizi spora teşvik etmek amacındayız. Bireysel anlamda ve takım halinde yapılan sporların, gençlere olan özverisini güvenini, mücadele sporları ise bedensel ihtiyaçlarının yanında ruhsal ihtiyaçlarını da karşılıyor. Burada uyuşturucuyla mücadelede sporcu arkadaşlarımızı bir rol ve model olarak gençlerimize tanıtmak

amacındayız. Bu şekilde de gençlerimizi spor faaliyetlerine katarak kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmış olacağız. Burada, bu federasyondaki arkadaşlarımızla kendimizi uyuşturucuya karşı duran birer savaşçı olarak görmekteyiz. Daha da kuvvetlenerek dünyaya açılmak istiyoruz. Dünyada kurduğumuz bu ilk Federasyonla, özellikle Avrupa‘da, Amerika‘da son derece ses getirdik. Yavaş yavaş Dünya Federasyonunda ilgileri artacak ve üye sistemleri kurulacak. Şuan Türkiye de 70-80 dernekle temas halindeyiz.

Federasyonlarımız şuan son derece duyarlı son derece ilgi gösteriyor. Amaçlarımız çok değil tek amacımız, uyuşturucuya karşı mücadelede sporun tek mücadele sistemi olduğuna inanıyoruz. Belirli projelerimiz var. Bunları en kısa zamanda yaşayacağız. En önemli projemiz Judo ve Karate Federasyonuyla birlikte bir organizasyon yapıp uyuşturucuya karşı olan savaşımızı daha belirgin hale getireceğiz" dedi.

Kaynak: İHA