Pegasus Windsurf Ligi 2. Hafta Yarışları Datça‘da!

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) tarafından buyıl ilk kez uygulamaya konulan ve ana sponsorluğunu Pegasus Havayolları‘nın üstlendiği, 5 haftalık "Pegasus Windsurf Ligi"nin 2.hafta yarışları 1-3 Temmuz tarihlerinde Datça Belediyesi‘nin desteği ile gerçekleştirilecek.

7 il ve 16 farklı kulubü temsilen 89 erkek 18 kadın ulusal sporcunun yarışacağı Lig‘in 2. hafta yarışları, 1 Temmuz Cuma günü saat 13:00 de Surf Tatil Köyü Kızlaraltı Gebekum Mevkii Datça‘da başlayacak. 2-3 Temmuz tarihlerinde saat 10:30‘dan itibaren başlayacak yarışlarda gün içerisinde maksimum 3 yarış serisi gerçekleştirilecek.

27-29 Mayıs tarihlerinde Alaçatı‘da gerçekleşen ilk hafta yarışları sonuçlarına göre Erkekler kategorisinde Çeşme Yelken Kulubü sporcusu Bora Kozanoğlu toplam 1.4 puanla lider konumda bulunurken, Fenerbahçe Spor Kulubü Yelken Şubesi sporcusu Ertuğrul İçingir 4 puanla 2., Arkas Spor Kulubü sporcusu Enes Yılmazer ise 7 puanla 3. Sırada yer alıyor.

Kadınlar kategorisinde ise Fenerbahçe Spor Kulubü Yelken Şubesi sporcusu Çağla Kubat 3.4 puanla lider, İzmir Ferdi sporcusu Lena Aylin Erdil 4.7 puanla 2., Çeşmealtı Rüzgür Sörfü Kulubü sporcusu Dilara Uralp 3. sırada .

Ege, Akdeniz ve Karadeniz‘de 5 farklı bölgede, Türkiye‘nin en başarılı windsurf‘çülerinin katılımı ile gerçekleşen Pegasus Windsurf Ligi‘nde; Erkek, Kadın, Genç Erkek, Genç Bayan ve Master Erkek sınıflarında herbir ayakta alınan puanlar Lig sonunda toplanarak Türkiye Şampiyonları belirlenecek.

Pegasus Windsurf Lig Takvimi şu şekilde;

- 27 - 29 Mayıs, İzmir Alaçatı

- 01 - 03 Temmuz, Muğla Datça

- 15 - 17 Temmuz, Çanakkale Gökçeada

- 19 - 21 Ağustos, Edirne Erikli

- 09 - 11 Eylül, Zonguldak Karadeniz Ereğlisi

Kaynak: İHA