Gsgm Yunus Akgül: Yüreğimizle Oynuyoruz, Şampiyonluğu Hakediyoruz

A Milli Kadın Basketbol Milli Takımı‘nın, Karadağ‘ı 56 - 44 mağlup ederek tarih yazdığı maçı izleyen Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül oyuncuları tebrik etti.

A Milli Kadın Basketbol Milli Takımı‘nın, Karadağ‘ı 56 - 44 mağlup ederek tarih yazdığı maçı izleyen Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül oyuncuları tebrik etti.

    Avrupa Bayanlar Basketbol Şampiyonası‘nda yarı finale yükselen sporcuları tebrik eden Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, "Yüreğimizle oynuyoruz, şampiyonluğu hakediyoruz." dedi.

    Avrupa Bayanlar Basketbol Şampiyonası çeyrek finalinde namağlup Karadağ‘ı mağlup eden Türkiye, tarihinde ilk kez yarı finale çıkmanını gurunu yaşıyor. Turnuvaya istediği başlangıcı yapamayan ay - yıldızlı mililler her geçen gün kendini buldu ve mükemmel bir takım oyunuyla basamakları bir bir tırmanmayı başardı.

    Önce Belarus‘u yenip gruptan çıkan bayan basketbolcular, çeyrek finalde de Karadağ‘ı mağlup etti ve adını yarı finale yazdırdı. Adını en iyi 4 takım arasına yazdıran Potanın Perileri, 2012 Londra Yaz Olimpiyat Oyunları‘na katılmak için eleme oynamayı da garantilemiş oldu.

    Karadağ karşısında adeta tarih yazan A Milli Bayan Basketbol Takımı‘na ilk kutlama Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül‘den geldi. Milli Takıma destek vermek için Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe ile Polonya‘nın Lodz kentine giden Akgül, milli takımın zaferiyle büyük mutluluk yaşadı. Yunus Akgül, maçın ardından soyunma odasına giderek teknik ekip ve oyuncuları tebrik etti.

    MADALYAYLA AYRILACAĞIMIZA İNANIYORUM

    Çok önemli bir başarı elde ettiklerini ifade eden Yunus Akgül, "Muhteşem bir zafer elde ettik. Tüm oyuncularımızı tek tek alınlarından öpüyorum. Karadağ karşısında çok iyi bir mücadele ortaya koyduk. Buraya gelirken, ilk 5 hedef olarak koyulmuştu. Şu anda Avrupa‘nın en iyi 4 takımından biriyiz. Buradan madalyayla ayrılacağımıza inanıyorum. Oyuncularımız yürekleriyle oynuyorlar. Şampiyon olamasak bile olimpiyatlara gideceğimize inanıyorum." dedi.

    İNANCIMIZ ARTTI

    "Rakibimiz Karadağ, çeyrek finale kadar namağlup geldi. Bugün onları yenmeyi başardık. Bu galibiyetten sonra şampiyonluğa olan inancım daha da arttı. Bayan basketbolcularımızın olimpiyatlara giderek Türk spor tarihinde bir ilki başaracağına yürekten inanıyorum." ifadelerini kullandı.