Bisiklette Olimpiyat Sevinci: 2 Türk Sporcu Olimpiyat Vizesi Aldı

Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı ve Birinci Kapadokya Bisiklet Turu Yarış Direktörü Abdurrahman Açıkalın, Türkiye‘nin 35 yıldır katılamadığı olimpiyatlara 2 sporcunun gitmesinin kesinleştiğini, üçüncü ismi de göndermeye çalıştıklarını söyledi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı ve Birinci Kapadokya Bisiklet Turu Yarış Direktörü Abdurrahman Açıkalın, Türkiye‘nin 35 yıldır katılamadığı olimpiyatlara 2 sporcunun gitmesinin kesinleştiğini, üçüncü ismi de göndermeye çalıştıklarını söyledi.

Türkiye Bisiklet Federasyonun yarış takviminde yer alan 1.Kapadokya Bisiklet Turu peribacalarıyla ünlü Kapadokya bölgesinin merkezi Nevşehir’de başladı. Tur, 30 Haziran – 3 Temmuz 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışın ilk etabı olan 8 kilometrelik Prolog etabı ile start aldı.

İran, Irak, Suriye, Gürcistan ve Türkiye’den 56 sporcunun katıldığı 1.Kapadokya Bisiklet Turu Kapadokya’nın tarihi güzelliklerini de tüm dünyaya tanıtma fırsatı sunuyor. Sporcular için ise olimpiyatlara katılmak için yüksek puan alma şansı tanıyor.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı ve Birinci Kapadokya Bisiklet Turu Yarış Direktörü Abdurrahman Açıkalın yaptığı açıklamada, “2011 yılı içerisinde planlı yarışmalarından bir tanesi burada yapılıyor. 2012 yılındaki olimpiyatlara gitme yolunda toplam 7 tane 2.2 yarışması düzenliyoruz. 2 tanesini daha önce Trakya Turu ve Isparta Turu olarak düzenledik." dedi.

Kapadokya’da ilk kez böylesine uluslar arası çapta bir organizasyon yapıldığına dikkat çeken Açıkalın, "Bu organizasyon en büyük önemi, olimpiyatlara yüksek puan vermesidir. Türk sporcularının olacağı yüksek puanlarla olimpiyata gitme yolları açılmış olacak. Turumuz 4 etaptan oluşuyor. Pikolok dediğimiz teker teker sporcuların start alarak yapacakları bir etapla koşulacak. Yarın 110 kilometre ertesi gün 140 kilometre son gün de 120 kilometrelik bir etapla organizasyon son bulacaktır.” diye konuştu.

"ÜLKE SIRALAMASINDA İLK ALTIYA GİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Türkiye’nin bisiklet dalında olimpiyatlara bisiklet dalında en son 1976 senesinde katıldığını kaydeden Açıkalın, “Türkiye, 1980 yılı yani konfikasyonun geldiği sene itibari ile maalesef hiç katılmamış. Ancak 2008 yılında sadece bir tane sporcuyla dağ bisikletinde katılma şansını elde ettik. 2012 yılı içerisinde ilk 3 sporcu ile katılmayı planlıyoruz. Bildiğiniz üzere olimpiyat konfikasyonları her sporcu disiplini çok çok sıkıdır. Bisiklette de aynı şekilde zor olmasına rağmen biz bir şekilde elimizden geldiği kadar bu tür organizasyon tür sporcularının puan aldığı olimpiyatlara yönlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

Olimpiyatlarda puan barajı olduğuna vurgu yapan Açıkalın, Sporcular yıl içerisinde olimpiyatlara puan veren yarışmalara girerek aldıkları puanlarla o kotanın üzerine geçmeye çalışıyorlar. Şuan itibariyle bir hafta öncesindeki genel bir açıklamaya bakıldığı zaman o kotanın üstünü geçmeye çalışırlar. Türkiye şu anda ülke sıralamasında 13. sırada. 13. sırada olduğu için de 2 sporcuyu gönderebiliyoruz. Ülke sıralamasında ilk 6’ya girmemiz lazım. Şu anki amacımız ilk 6’ya girebilmek. Ancak şu an itibariyle 2 sporcuyla katılmamızı garantilemiş oluruz. Ancak önümüzde 10 Ekim‘e kadar uzun bir süreç var.” şeklinde konuştu.