Andre Santos: 3 yıl daha Fenerbahçe'deyim

Fenerbahçe'nin sol beki Andre Santos, "Hem kariyerim adına hem de F.Bahçe'yi sevdiğim için ayrılmayacağım. Barcelona'nın ilgilendiğini duyuyorum ama 3 yıl daha Türkiye'deyim."

Pazar gecesi Brezilya Milli Takımı ile Copa America macerasına başlayacak olan Andre Santos, turnuva öncesi açıklamalarda bulundu. Hakkındaki transfer spekülasyonlarından sıkıldığını belirterek söze başlayan Santos, "Fenerbahçe ile Avrupa'nın en büyük arenası olan Şampiyonlar Ligi'nde boy göstereceğim. Bu sezon önemli başarılar yakalayacağımıza inanıyorum. Avrupa hem beni hem de takımdaki diğer önemli oyuncuları bu organizasyonda daha iyi tanıyacak. Hem kendi kariyerim adına hem de Fenerbahçe'yi çok sevdiğim için Türkiye'den ayrılmayı asla düşünmedim. Ne Barçası? Ben Fenerbahçe'deyim. Barcelona'nın benimle ilgilendiğini duyuyorum. Ama 3 yıl daha sözleşmem var kulübümle. Bu nedenle tekliflerin bana değil kulübüme iletilmiş olması gerekir. Bana kulübümden gelen herhangi bir mesaj yok. Copa America'dan sonra Fenerbahçe'ye katılacağım ve hem Avrupa'da hem Türkiye'de başarı kovalayacağım. " dedi.

BU KEZ HAZIR GELECEK


Sorularımızı internet aracılığıyla yanıtlayan Brezilyalı oyuncu, Copa America nedeniyle takıma geç katılacağını, en kötü ihtimalle 5 Ağustos'ta İstanbul'da olacağını söyledi. Turnuvada yer almanın, hem moral hem de kondisyon açısından iyi olduğunu belirten Santos "Geçen sezon kampa geldiğimde 8 kilo fazlam vardı. Ancak ligin ikinci yarısında hazır olabildim. Bu sezon turnuva sayesinde takıma hazır olarak katılacağım. Ligin ilk haftasında bile oynayabilirim" diye konuştu. Türkiye'den Brezilya'ya yaklaşık 20 bavulla giden başarılı sol bek, "Birçok dostuma ve akrabama hediyeler götürdüm. Milli Takım hazırlık kampında bulunan tüm arkadaşlarıma Fenerbahçe forması hediye ettim" ifadelerini kullandı.

FENER'DEKİ GİBİ KENETLENMELİYİZ


Brezilya'nın çok güçlü bir kadroya sahip olduğunu ve bu nedenle rakiplerin kendilerine hep özel olarak hazırlandığını belirten Santos, Fenerbahçe'de geçen sezon yaşadıkları taraftarla kenetlenmeyi Copa America'da da yapmak zorunda olduklarını belirtti. Taraftar ile ikinci yarıdaki kenetlenmelerini milli takımdaki arkadaşlarına anlattığını belirten Brezilyalı, "Bu turnuvada da kazandığımız maçlardan sonra tribünlere giderek aynı kenetlenmeyi yaşamamız gerektiğini anlattım. Futbolun takım oyunu olduğunu ve tribün ile futbol takımının bir bütün olduğunu Fenerbahçe'de öğrendim ve bunu Brezilya Milli Takımı'nda anl atınca hepsinin beni hayranlıkla dinlediğini gördüm. Aynı kenetlenmeyi Copa America'da da yaşayacağız ve Fenerbahçe'ye şampiyon olarak döneceğim. Umarım finaldeki rakibimiz takım arkadaşım Lugano ve Uruguay olur" dedi.

SORUMLULUĞUM ARTTI


Sevgilisi Su Ellem ile ülkesi Brezilya'da dünya evine giren yıldız futbolcu, artık gelecek için daha büyük sorumluluklara sahip olduğunu ifade etti. Bu yıl bir çocuklarını olacağını kaydeden Santos, "Hem evliliğim hem de doğacak çocuğum için artık daha sorumlu bir hayat sürmem gerektiğinin farkındayım. Ve bu sorumluluk benim hayatımı çok olumlu etkileyecek. Aile hayatımdaki düzen, benim futboluma, dolayısıyla Fenerbahçe'ye çok yararlı olacak" diye konuştu. Santos Brezilya Milli Takımı ile vereceği Copa America mücadelesinde Fenerbahçe taraftarının gücünü yine arkasında hissedeceğine inandığını da söyledi.