Avusturya: 1 - Almanya: 2

EURO 2012 Elemeleri A grubunda, lider Almanya Avusturya deplasmanından son dakikada bulduğu gol ile galip çıktı.

EURO 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde A Milli Futbol Takımımız ile aynı grupta yer alan Almanya, deplasmanda Avusturya'yı 2-1 mağlup etti.

Ernst Happel Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Almanya üstünlüğü ile sona erdi. Karşılaşmada konuk takım Almanya mücadelenin 44. dakikasında Mario Gomez'in attığı gol ile mücadelede 1-0 öne geçerken, ev sahibi ekip Avusturya eşitliği 50. dakikada Arne Friedrich'in kendi kalesine attığı gol ile eşitliği sağladı. Almanya takımında ilk golü atan Mario Gomez 90+1. dakikada tekrar sahneye çıkarak maçın sonucunu belirleyen golü kaydetti 1-2.

Mario Gomez bu iki golün ardından milli takım ve Bayern Münih için toplamda 45. golüne imza atmış oldu. Mario Gomez bu gollerden 39 tanesini Bayern Münih formasın altında, diğer 6 tanesini ise milli takım forması altında kaydetti.

Almanya takımında Lukas Podolski'nin 8. dakikada çektiği şut direkten dönerken, Avusturya takımında Stefan Kulovits'in 52. dakikada çektiği şut direkten döndü.

Avusturya takımında Paul Scharner mücadelenin 80. dakikasında gördüğü sarı kart nedeni ile gelecek maç cezalı duruma düştü.

Bu sonucun ardından Almanya puanını 18'ya yükselterek liderliğini sürdürürken, Avusturya 7 puan ile 4. sırada yer aldı.

Almanya grupta sıradaki karşılaşmasını 7 haziranda deplasmanda Azerbaycan ile oynayacak.