Yusuf Şimşek: Türkiye‘de Bir İlki Gerçekleştirmek İçin Turgutlu‘yu Seçtim

Turgutluspor‘da teknik direktör-oyuncu olarak görev yapan Yusuf Şimşek, birçok Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig takımında futbol oynama imkanı olmasına rağmen bir ilki gerçekleştirmek için Turgutluspor‘u seçtiğini söyledi.

Turgutluspor‘u seçme nedenini samimi bir şekilde dile getiren Yusuf Şimşek, "Futbola başladığımda hedefim 3 büyüklerde forma giymekti. Bu hedefime ulaştım. Fenerbahçe ve Beşiktaş başta olmak üzere Süper Lig‘in birçok güzide kulübünde forma giydim. Bu hedeflerime ulaşmamdan sonra hedeflerimin arasına yer alan oyuncu, teknik direktörlük konusunu iyiden iyiye düşünmeye başladım. Türkiye‘de eşine pek rastlanmayan oyuncu, teknik direktörlük konusunda bir ilke imza atarak başarılı olmayı kendime hedef seçtim.

Birçok kulüpten futbolculuk için cazip teklifler almama rağmen ben Turgutluspor‘da oyuncu, teknik direktör olarak görev yapmayı severek seçtim" dedi.

Denizlispor ve Karşıyaka‘dan da bu yönde teklifler gelmesine rağmen Turgutluspor ile söz kestiği için bütün teklifleri geri çevirdiğini kaydeden Şimşek, "Burayı tercih etmemdeki en büyük etkenler Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, Kulüp Başkanı Murat Ayhan ve yönetim kurulumuzun ile Turgutlu halkının samimiyeti, sıcaklığı ve Turgutluspor‘un muhteşem tesisleri oldu" diye konuştu.

Denizlispor‘dan Fenerbahçe‘ye transfer olmasını da anlatan Yusuf Şimşek, şöyle konuştu:

"1999-2000 sezonunda Denizlispor‘dan Fenerbehçe‘ye görüşme için gittim Burada Şadan Kalkavan ve Selim Soydan ile masaya oturdum o zamanın parası ile 200 milyara anlaşmaya vardık. Ancak resmi bir sözleşme imzalamadık. Fenerbahçe ile el sıkıştıktan sonra ayrıldım ve görüşme için beni Beşiktaş‘tan aradılar. Fenenerbahçe ile anlaştığımı söylememe rağmen beni yine bir otele davet ettiler. Ben de kırmamak için belirtilen otele gittim. Burada beni o zamanın yöneticileri Yıldırım Demirören ve Ahmet Hamoğlu

karşıladı ve bana 400 milyar teklif ettiler. Ben de Fenerbahçe‘ye söz verdiğim için bu teklifi kabul edemeyeceğimi söyleyerek teşekkür ederek otelden ayrıldım. Aradan 10 yıl geçtikten sonra Beşiktaş ile yollarım yine kesişti. Bu kez sayın Yıldırım Demirören ile Beşiktaş Başkanı olarak görüştüm ve Beşiktaş‘a imza attım. Demirören 10 yıl önce yaşanan sohbeti ve teklifi bana hatırlatarak senin o davranışın beni hayran bıraktı dedi"

Turgutluspor ile bir yola çıktığın ve bu yolun sonunda başarı olduğuna inandığını belirten Şimşek, "Bu saatten sonra gelen hiçbir teklif benim için önemli değil. Ben Turgutlu‘da hedeflerime ulaşacağıma Turgutluspor‘u hedeflerine ulaştıracağıma inanıyorum para her şey değildir. Türkiye‘de bir ilki Turgutluspor çatısı altında gerçekleştirmek istiyorum. Oyuncu teknik direktör olarak başarılı olacağıma inanıyorum. Benim için en doğru tercih Turgutluspor. Burada birçok oyuncu ile aynı takımda top koşturdum

bunun da çok büyük avantaj olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA