Nevşehir‘de Ülker Basketbol Minikler Şenliği Başladı

Nevşehir’de Ülker ve Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen Ülker Basketbol Minikler Şenliği’nde maçlar başladı.

Nevşehir’de Ülker ve Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen Ülker Basketbol Minikler Şenliği’nde maçlar başladı.

    Bu yıl 9. kez gerçekleştirilen şenliğe yaklaşık 40 ilden 48’i erkek, 16’sı kız olmak üzere toplam 64 takım katıldı.

    Maçlar Nevşehir merkez Damat İbrahim Paşa Kapalı Spor Salonu ile Gülşehir, Avanos, Ürgüp ilçe ve Kardelen Koleji Spor Salonları‘nda yapılıyor. Şenlik kapsamında çocuklar, tarihi mekanları gezecek, yetenek yarışmaları ve piknik gibi etkinliklerle kaynaşma ve eğlenme fırsatı da bulacak. Şenliğe katılan 1.000’e yakın öğrenciye, şenlik sonrasında madalya ve katılım belgesi verilecek.

    Yıldız Holding Kurumsal İletişim Sponsorluklar Müdürü Mehmet Koryürek, yıllardır sporun içinde yer alan bir marka olarak futbol ve basketbolda kulüpler ve federasyonlarla işbirliği içerisinde, çocuklara yönelik projelere destek vermeyi çok önemsediklerini ifade etti.

    Mehmet Koryürek “Geçtiğimiz yıl ülkemizde düzenlenen ve bugüne kadar ülkemizde gerçekleştirilen en büyük spor organizasyonu olma özelliğini taşıyan Dünya Basketbol Şampiyonası’na ana sponsor olarak basketbola olan desteğimizi de en üst noktaya taşıdık. Basketbolu sevdirmek ve yaygınlaştırmak için bu yıl içerisinde, Dünya Basketbol Şampiyonası’ndan hemen önceki dönemde önemli bir projeye daha imza attık. Ülker ve Ülker İçim Süt tarafından hayata geçirilen ‘Sahaya Çık’ televizyon programıyla gençlere basketbol sevgisi aşılamaya çalıştık.” dedi.

    FIBA ve Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen “Children of the World” projesiyle, 5 kıtadan 110 ülkeden 300 çocuk yaklaşık 2 milyon km yol kat ederek, Türkiye’de buluşturduklarını anlatan Koryürek, “Organizasyonda tam 76 farklı dil konuşuldu. Proje, 2010 Dünya Şampiyonası bünyesinde farklı millet ve kültürlerden olan 13-14 yaş grubundaki çocukların bir araya gelerek sosyalleşmelerini, kültür alışverişinde bulunmalarını, basketbol bilgilerini ve takım ruhunu geliştirmelerini amaçladı. Çocuklar, bir hafta boyunca, çeşitli gezilerle ülkemizi tanıma fırsatı buldular" diye konuştu.

    Şenlik boyunca bin sporcu yüze yakın antrenör ve elliye yakın hakem organizasyonda aktif rol alacak. 5 gün süresince 5 ayrı spor salonunda değişik illerden 48’i erkek, 16’ı kız toplam 64 takım 224 müsabaka oynayacak. Bu müsabakalar sonunda tüm katılımcılara başarı belgeleri ve şampiyon madalyalarının yanı sıra Ülker’in çeşitli hediyeleri dağıtılacak. Yine şenlik çerçevesinde her takımdan birer sporcunun katıldığı yetenek yarışması ve piknik organizasyonları da olacak. Milli Takım ve Fenerbahçe Ülker’in başarılı oyuncusu Ömer Onan’ın da bir günlüğüne kampa katılması bekleniyor.