Ankaraspor yeniden Bank Asya 1. ligde

Varılan uzlaşma sonucu yapılan oylamada Ankaraspor'un ihraç edilmemesine karar verildi. Ankaraspor yeniden Bank Asya 1. ligde mücadele edecek...

Türkiye Futbol Federasyonu Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda, daha önce üyeliği askıya alınan Ankaraspor kurtuldu. Yapılan oylama sonrasında Ankaraspor'un üyeliğinin devamına ve gelecek sezon Bank Asya 1. Lig'de mücadele etmesine oy çokluğuyla karar verildi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Olağan Seçim Kongresi'nde Ankaraspor'un küme düşürülmesi ile ilgili Melih Gökçek ve Ahmet Gökçek'in yaptığı eleştirler üzerine, kongre divan başkanı Levent Bıçakcı durum değerlendirmesi için genel kurula 15 dakika ara verdi.

Verilen ara sonrası Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Melih Gökçek'i uzlaşma sağlaması için kürsüye davet etti.

Gökçek, "Mehmet Ali Bey yeni bir aday olarak geliyor. Başarılı olacağına yürekten inanıyorum. Beni üzen, Yunus Egemenoğlu'nun yalan söylemesiydi. Kendisi derhal istifa etsin. Aydınlar'a vermiş olduğum sözü tutacağım inşallah" dedi.

ANKARASPOR İHRAÇ EDİLMİYOR
Ankaraspor A.Ş.'nin üyeliğinin askıya alınması yapılan oylama sonucu sona erdi. Oylama sonucu Ankaraspor askıya alınma işlemi kabul edilmemiş oldu. Varılan uzlaşma sonucu Ankaraspor'un ihraç edilmemesi kararı alındı.

Ankaraspor yeniden Bank Asya 1. Lig'de mücadele edecek. 1. Lig takımlarının geliri bölüşülecek ve Ankaraspor en az 12 milyon TL tazminat alacak.