Türk futbolu başkanını seçiyor

Mehmet Ali Aydınlar, bugün Türk futbolunun yeni patronu oluyor. Uğur TENEKECİOĞLU, Ankara-DHA Türk futbolu, Mahmut Özgener'e "güle güle", Mehmet Ali Aydınlar'a "hoşgeldin" diyor... Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Seçimli Olağan Genel Kurulu başladı.

Futbol Federasyonu 2011 yılı genel kurulu bugün Sheraton Ankara Otel’de 11.00’de başladı. Toplam 300 oy kullanılacak. 126’sı Süper Lig kulüplerinin delegeleri olacak. Diğerleri ise alt ligler, antrenörler, hakemler, milli futbolcular ve federasyon eski başkanları.

DİVAN BAŞKANLIĞINA LEVENT BIÇAKÇI SEÇİLDİ

Türkiye Futbol Federasyonu Seçimli Olağan Genel Kurulu başladı.

Genel kurulda divan başkanlığı için yapılan oylamada Levent Bıçakçı bu göreve getirilirken, divan üyeliklerini Nihat Özdemir, Metin Keçeli ve Sevda Karaali üstlendi.

Ankara Sheraton Oteli'nde yapılan ve 300 delegin oy kullanacağı genel kurul öncesinde, tek aday olarak seçime giden Mehmet Ali Aydınlar, listesinde bulunan isimlerle birlikte salondaki yerini aldı.

Başkan adayı Aydınlar'ın yönetim kurulu listesinde şu isimler bulunuyor:

Göksel Gümüşdağ, Lutfi Arıboğan, Önder Karaduman, Hüsnü Güreli, Erhan Kamışlı, Kemal Olgaç, Cüneyt Tanman, Servet Yardımcı, Yunus Egemenoğlu, Mehmet Akif Üstündağ, Mehmet Baykan, Ergün Tekin, Arif Koşar ve Hakan Kanık.

TRABZONSPOR SEÇİME GİRMİYOR

Futbol Federasyonu başkanlığına kesin gözüyle bakılan Mehmet Ali Aydınlar’ın listesinde sadece 1 Trabzonsporlu’nun (Önder Karaduman) olması, Bordo-Mavili kulübün tepkisini çekti. Akşam yapılan yönetim kurulu toplantısı sonrası ise Asbaşkan Nevzat Şakar “Seçimlere katılmama kararı aldık” ifadelerini kullandı.

SADRİ ŞENER BOMBALADI

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 39. Başkanı'nı seçeceği Genel Kurul'u boykot etme kararı alan Trabzonspor'un başkanı Sadri Şener bomba sözler sarfetti...

BOYKOTUN NEDENİ TEMSİLCİ

Trabzonspor, Mehmet Ali Aydınlar'ın yönetimine kendi kulüplerinden istedikleri temsilcileri almaması nedeniyle Genel Kurulu boykot kararı aldı. Sadri Şener salona girmedi ve Lig TV'ye bomba açıklamalar yaptı.

İşte Sadri Şener'in açıklamaları...


"Genel kurula girmeyecek. Federasyon kuracağı zaman Mehmet Ali Aydınlar’a destek çıktık. Bizden Mehmet Atalay teorik olarak adaydı aslında, ancak pratik olarak değildi, kendisi Trabzonlu ve biz ona resmen aday olduğunda bizi ikna ederse, ona destek vereceğimizi söyledik. O aday olmadığı için Mehmet Ali Bey’e destek verdik, 3-4 kulüptük o zamanki toplantıda. Ben kendilerine hassas taraflar olduğunu söyledim, 3 aday verdim ve ikisini seç dedim, kendisi 1 tanesini zorla ya da zorla demeyelim kontenjan olarak alabileceğini söyledi. Bu mümkün değil dedim. Yönetime giren arkadaş da bana ‘sizin izniniz olmadan girmem’ dedi ama girdi. Disiplin yönetmeliğine aykırı davrandı. Disipline sevkedeceğiz kendisini. Disiplin ne karar verir bilmem."

"ŞİMDİDEN BU HAKSIZLIK YAPILIYORSA..."
"Bugün okuyorum gazetelerde, ‘Trabzon tepkili’ deniyor. Aydınlar da, ‘biz tepkiyi yumuşatacağız’ diyor. Başta bu hatayı ve haksızlığı yapanlar, ileride de bize haksızlık yaparlar. Trazon’a haksızlık yapma hakkını görüyorlar demek ki. 4 G.Saraylı, 4 Fenerbahçeli , 4 Beşiktaşlı var ve Konya ile Kırıkkaespor’dan arkadaşlar var. Aydınlar’ın kendi takdiridir, bir şey diyemem. Ama bizim de oy verme mecburiyetimiz yok. Kendi kendine oyla seçilsin o zaman. Kimseden isim almam demek yanlış. O zaman kimseden oy da alma. Ben seçeyim sen oy ver istiyor."

"ALİ KEMAL, 4 CÜNEYT EDER"

"Geçen yönetimden bu yönetimde olanlar var mesela. Bu da yanlış, devlet memurluğu değil bu. Onlar olmasa, Antep’in Bursa’nın temsilcisi olacak belki, onlara yazık değil mi?. Kırıkkale’nin var, benim yok temsilcim. Ben Şampiyonlar Ligi’nde oynuyorum. Başkanla konuştum 'Aman ne olur' diyor. Listede Cüneyt Tanman var mesela. Şöhret futbolcu alacaksa ben Ali Kemal’i vereyim. 4 tane Cüneyt eder. Belki elbiseleri markaları farklı, bilemem. G.Saraylı 2 muavin de almışsın yanına, bari onu alma."

"HERKES BİR TAKIM TUTAR AMA..."

"Tahkim Kurulu Başkanı Hasan Gerçeker Fenerbahçeli, MHK Başkanı Yusuf Namoğlu Beşiktaşlı veya Galatasaraylı. Herkes bir takım tutar, Mustafa Kemal bile gelse bir takım tutar. Ancak spor camialarında taraf olmak farklıdır, memurlar sendikası seçiminde hangi takımlı olursan ol. Burada bir uygulama var."

"BİZ DE HİÇ GÖRÜŞMEYİZ"

"Sonuç olarak biz bu işi büyütmeden, bir sürü delegemiz var ama onlara telkinde bulunmadan kongreye katılmayacağız. İnşallah muvaffak olurlar. Kendisi ‘mesafeli olacağız’ diyor. Belki biz de mesafe koyarız ve hiç görüşmeyiz."

SEÇİMİN GÖSTERMELİK ADAYLARI:


İhsan Atun
Nedim Delibaş
Gökhan Erkek

YÖNETİM ANLAYIŞI


* Rutini yönetmek için göreve talip değiliz ve farklı işlere imza atacağız.
* Türk futboluna ciddi kalite getireceğiz.
* Futboldaki anlayışı değiştireceğiz ve daha ileriye taşıyacağız.
* Geleceğe yatırım yapacak bir vizyonumuz olacak.
* Kurumsal bir kimlikle federasyonu yöneteceğiz.

MHK: Yusuf Namoğlu
TAHKİM: Hasan Gerçeker
DİSİPLİN: Reşat Bostan

AYDINLAR’IN LİSTESİNDEKİ İSİMLERİN RENKLERİ BELLİ OLDU:

GS: 5 FB: 3 BJK: 3
Mehmet Ali Aydınlar başkanlığında oluşturulan yeni Futbol Federasyonu yönetim kurulunda 5 Galatasaraylı, 3 Fenerbahçeli, 3 Beşiktaşlı, 1 de Trabzonsporlu var. Kurullarda da Sarı-Kırmızı ağırlıkta. Disiplin Kurulu Başkanı Reşat Bostan ve MHK Başkanı Yusuf Namoğlu G.Saraylı. İşte tablo:
GALATASARAY: Göksel Gümüşdağ, Lütfü Arıboğan, Cüneyt Tanman, Akif Üstündağ, Hakan Kanık
FENERBAHÇE: Mehmet Ali Aydınlar, Servet Yardımcı, Kemal Olgaç
TRABZONSPOR: Önder Karaduman
BEŞİKTAŞ: Hüsnü Güreli, Erhan Kamışlı, Mehmet Baykan
BURSASPOR: Yunus Egemenoğlu
MANİSASPOR: Arif Koşar
KIRIKKALESPOR: Ergün Tekin

Genel kurulda divan başkanlığı için yapılan oylamada Levent Bıçakçı bu göreve getirilirken, divan üyeliklerini Nihat Özdemir, Metin Keçeli ve Sevda Karaali üstlendi.

Futbol dünyamız 39. başkanını seçmek üzere bugün sandığa gidecek. Futbol Federasyonu'nun yeni başkan ve yönetim kurulu Ankara'daki genel kurulla belirlenecek. Mahmut Özgener'in aday olmama kararının ardından seçime tek aday olarak giren Mehmet Ali Aydınlar, TFF'nin 88 yıllık tarihindeki 39. başkan olacak.

TFF'de protestolu seçim!

Türkiye Futbol Federasyonu, Sheraton Otel'de yapılacak toplantıda yeni başkan ve yöneticilerini seçecek.
Kulüpler Birliği, Mehmet Ali Aydınlar üzerinde uzlaşma sağlarken, 2.lig ve 3. lig kulüplerinin bazı temsilcileri "Bizi dikkate almadılar, aceleye getirdiler, fikrimizi sormadılar, bizi önemsemiyorlar " düşüncesiyle Aydınlar ve yönetimini protesto etmeyi düşünüyorlar...Bunun için önce kendi aralarında toplanan temsilcilerin daha sonra nasıl bir karar alacakları merakla bekleniyor. Bu temsilcilerin oy vermeyerek protestoda bulunmaları bekleniyor...

SADRİ ŞENER'İN CÜNEYT TANMAN İTİRAZI...

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Mehmet Ali Aydınlar'ın listesinde Trabzon'dan tek bir ismin olmasına itiraz etti. Bu durumu kabullenmek istemeyen Şener'i şu anda TFF eski Başkanı Mahmut Özgener ikna etmeye çalışıyor.
Şener'in Trabzonlu delegelerle boş oy atabilecekleri konuşuluyor. Sadri Şener'in özellikle Cüneyt Tanman'ın listeye alınmasına ve muhtemel milli takımlardan sorumlu yönetici olacak olmasına espri ile yaklaşarak, "Tanman'dan daha yakışıklısını bulabilirdik" dediği belirtildi.

DİVAN BAŞKANLIĞINA, ESKİ TFF BAŞKANI LEVENT BIÇAKÇI SEÇİLDİ


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Seçimli Olağan Genel Kurulu başladı.
Genel kurulda divan başkanlığı için yapılan oylamada Levent Bıçakçı bu göreve getirilirken, divan üyeliklerini Nihat Özdemir, Metin Keçeli ve Sevda Karaali üstlendi.
Ankara Sheraton Oteli’nde yapılan ve 300 delegin oy kullanacağı genel kurul öncesinde, tek aday olarak seçime giden Mehmet Ali Aydınlar, listesinde bulunan isimlerle birlikte salondaki yerini aldı.
Başkan adayı Aydınlar’ın yönetim kurulu listesinde şu isimler bulunuyor:
Göksel Gümüşdağ, Lutfi Arıboğan, Önder Karaduman, Hüsnü Güreli, Erhan Kamışlı, Kemal Olgaç, Cüneyt Tanman, Servet Yardımcı, Yunus Egemenoğlu, Mehmet Akif Üstündağ, Mehmet Baykan, Ergün Tekin, Arif Koşar ve Hakan Kanık.

İŞTE AYDINLARIN LİSTESİ

TFF'nin yeni başkanı olması için geri sayım süren Mehmet Ali Aydınlar, hem kuralların hem de Yönetim Kurulu'nun listesini açıkladı. Merkez Hakem Kurulu başkanlığına Yusuf Namoğlu'nu, Tahkim Kurulu başkanlığına da Hasan Gerçeker'i getireceklerini kaydeden Aydınlar, ''Prosedür gereği bu isimleri seçildikten sonra yapacağımız yönetim kurulu toplantısında önereceğim. Yusuf Namoğlu, belediye başkanlığı yapmış eski hakemlerden. Lekesiz bir isim. Kurul üyeleri de aynı şekilde. Tahkim Kurulu başkanı Hasan Gerçeker de değerli bir hukuk adamı. Türkiye'nin en üst adalet kurumlarından Yargıtay'ın başkanlığını yapmış, sporun da içinde olan birisi. Onun kurul üyeleri de saygın isimlerden oluşuyor. Bize ve kurullarımıza sonuna kadar güvenebilirsiniz'' şeklinde konuştu.

TFF'nin yeni yönetimi ise şu isimlerden oluşacak:

Mehmet Ali Aydınlar (Mevcut TFF Yöneticisi, İşadamı)

Göksel Gümüşdağ (İBB Başkanı, Kulüpler Birliği Başkan Vekili)

Lütfü Arıboğan (Mevcut TFF'de Başkan Vekili)

Hüsnü Güreli (Eski Beşiktaş Yöneticisi, Mali Müşavir)

Önder Karaduman (Eski Trabzonspor Yöneticisi, İşadamı)

Erhan Kamışlı (İşadamı)

Kemal Olgaç (İşadamı)

Cüneyt Tanman (Eski Milli Takım ve Galatasaray Kaptanı)

Servet Yardımcı (Mevcut TFF'de Yönetici)

Yunus Egemenoğlu (Mevcut TFF'de Yönetici)

Mehmet Akif Üstündağ (Eski Milli Voleybolcu, Voleybol Fed. Asbaşkanı)

Mehmet Baykan (Mevcut TFF'de Yönetici)

Ergün Tekin (Eski Kırıkkalespor Başkanı, İşadamı)

Arif Koşar (Mevcut TFF'de Yönetici)

Hakan Kanık (Mevcut TFF'de Yönetici, Ümit Milli Takımlar Sorumlusu)