Yobo'da mutlu son

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'de kiralık olarak forma giyen ve ortaya koyduğu performansla Sarı-lacivertlilerin şampiyonluğuna katkı sağlayan Joseph Yobo'nun, Sarı-lacivertli ekibe transferi konusunda kulübü Everton'la anlaşma sağlandı.

Premier Lig ekiplerinden Everton‘ın başkanı Bill Kenwright, savunma oyuncuları Nijeryalı Joseph Yobo‘nun Fenerbahçe‘ye transferinin birkaç gün içinde sonlanacağını açıkladı. Konuyla ilgili olarak İngiliz basınına konuşan Kenwright, 30 yaşındaki Yobo‘nun transferinin önümüzdeki günlerde sonuçlanacağını düşündüğünü ifade etti.

Bilindiği gibi Fenerbahçe Kulübü, Yobo‘nun bonservisini almak için Everton‘a iki kez resmi teklif sunmuş ancak bu teklifler Everton‘ın yüksek bonservis bedelleri talep etmesi nedeniyle reddedilmişti.

Nijerya Milli Takımı kaptanlığı da yapan Yobo ise her fırsatta Fenerbahçe forması giymek istediğini söyleyerek kulübü Everton‘dan transferinde kolaylık göstermesini beklediğini ifade etmişti.

Bu arada İngiliz Daily Mail Gazetesi Fenerbahçe‘nin Yobo‘nun bonservisi için Everton‘a 4 milyon pound (yaklaşık 4,5 milyon euro) ödemeye ikna olduğunu iddia ederken konuyla ilgili olarak taraflardan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: İHA