‘Yıldızlara Uzanın‘ Projesi Tanıtım Toplantısı

Bitlis, Bingöl, Muş ve Tunceli illerini kapsayan, ‘Yıldızlara Uzanın...Gençlik ve Spor Atılım Projesi‘ çerçevesinde, bir yılda bin 500 ‘gençlik ve spor uzmanı‘ yetiştirilmesi amaçlanıyor.

‘Yıldızlara Uzanın...Gençlik ve Spor Atılım Projesi‘nin tanıtım toplantısı, Başbakanlık Merkez Bina‘da yapıldı. Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı, Olimpiyat Ruhu ve Gençlik Çalışmaları Derneği (ORG-DER), Bitlis Eren Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Muş Üniversitesi ve Tunceli Üniversitesi‘nin ortak olduğu projede, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu‘daki ‘yıldız‘ gençlerin keşfedilmesi ve spora yönlendirilmesi amaçlanıyor.

Tanıtım toplantısında, projeye ortak üniversiteler adına konuşan Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Durmuş Boztuğ, 4 genç üniversite olarak projede yer aldıklarını belirterek, "Yöremiz, ülkemizle kıyaslandığında gerçekten insani ve sosyal sorunların uzun yıllardır birikmiş olduğu bir yöre. Dolayısıyla bölgede kurulmuş üniversiteler olarak bizim vizyonumuz, misyonumuz, diğer üniversitelere göre çok daha farklı olmalı. Adeta şehri sırtımızda, sırtlanıp, ülkemizin diğer kesimlerindeki ekonomik, sosyal,

kültürel ve sportif seviyelere nasıl çıkarabiliriz, bunlarla da ilgilenmemiz gerekiyor" dedi.

"ÜÇ ÖNEMLİ MİSYONUMUZ VAR"

Sorunlu illerde kurulan üniversiteler olarak kendilerinin 3 önemli misyonu bulunduğunu vurgulayan Prof.Dr. Boztuğ, birinci misyonlarının, bölgesel ve yerel müteşebbislere ar-ge ve proje desteği vermek olduğunu söyledi. İkinci misyonlarının da, ‘bölgemizde uzun yıllardan beri birikmiş olan, insani ve sosyal sorunlara çözüm paketleri önermek, önerilerin çözüm paketlerine katkıda bulunmak ve öneriler sunmak‘ olduğunu belirten Boztuğ, "Üçüncü misyonumuz ise, küreselleşen dünyada, üniversitelerimizi

uluslararasılaştırma yolunda hazırlayarak, özellikle yakın çevremizdeki komşu ülkelerden öğrenciler alabilmek" diye konuştu.

Prof.Dr. Boztuğ, ikinci misyonları kapsamında, ‘Yıldızlara Uzanın Gençlik ve Spor Atılım Projesi‘nin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu projeyi düşünen ve hayata geçirmek isteyen Sayın Bakan başta olmak ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bir yıldan fazla bir zamandan beri bu projenin bize, yöremize, Doğu ve Güneydoğu Anadolu‘da, yeni kurulan üniversitelere katkıları konusunda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bizler yeni üniversiteler olarak eğitim-öğretim ve ar-ge‘nin dışında sporu mutlaka gençlerimize sunmalıyız. O yöredeki gençlerimizi, her türlü sportif faaliyetlerden, gelişmiş ve iyi antrenörlerimizle buluşturarak, onlara spor

imkanlarını sunmalıyız. Kısıtlı imkanlarımızla yapamayacağımız bu hizmetleri, bu proje bize sunacak."

PROJENİN TANITIMI

‘Yıldızlara Uzanın...Gençlik ve Spor Atılım Projesi‘nin tanıtımı ise, ORG-DER Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Taekwondo Avrupa Şampiyonu Bahri Tanrıkulu yaptı. Projenin özel amaçlarını, ‘spor yapamayan gençlere imkan sağlamak ve yıldız sporcu adaylarını ortaya çıkarmak, olimpiyat ruhu ve spor bilincini toplumun geneline yaymak‘ olarak ifade eden Tanrıkulu, proje kapsamında, elit sporcuların, yıldız sporcularla biraraya gelerek, tecrübelerini paylaşacaklarını kaydetti. Tanrıkulu, yılda 150, 10 yılda ise

toplam bin 500 ‘gençlik ve spor uzmanı‘ yetiştirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Projeyi 10 yılda 20 şehir ve 20 üniversiteye yaymak istiyoruz. Bu da 100 bin yıldız sporcu adayı demek" diye konuştu.

Tanrıkulu, projenin, futbol, basketbol, güreş, taekwondo ve voleybol branşlarında, ilk olarak Bitlis, Bingöl, Muş ve Tunceli illerini kapsadığını vurguladı.

Öte yandan; gençlik ve spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın spor ile ilgili kabulüne katıldığı için, proje tanıtım toplantısına katılamadı.

Kaynak: İHA