Tff Başkan Adayı Aydınlar Yönetim Listesini Açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu‘nun 29 Haziran‘da yapılacak seçimli olağan genel kurulu‘na tek aday olarak giden ve başkanlğına kesin gözüyle bakılan Mehmet Ali Aydınlar, listesindeki isimleri açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu‘nun 29 Haziran‘da yapılacak seçimli olağan genel kurulu‘na tek aday olarak giden ve başkanlğına kesin gözüyle bakılan Mehmet Ali Aydınlar, listesindeki isimleri açıkladı.

    Aydınlar, İstanbul Maslak‘taki kendi hastanesinde yaptığı basın toplantısında, "Yeni bir dönem başlayacak. Yeni bir dönem yeni bir başlangıç. Bir takım şeyleri farklı yapacağımızı söylemiştik. Onun için listemizi bir gün önceden açıklıyorum." dedi.

    Aydınlar, daha sonra listesine açıklık getirirken, "Göksel Gümüşdağ, Lütfi Arıboğan, Önder Karaduman, Hüsnü Güreli, Erhan Kamışlı, Kemal Olgaç, Cüneyt Tanman, Servet Yardımcı, Yunus Egemenoğlu, Mehmet Akif Üstündağ, Mehmet Baykan, Ergün Tekin, Arif Koşar, Hakan Kanık yönetim kurulumuzda yer alacak." şeklinde konuştu.

    Listedeki isimleri kendisinin seçtiğini, kimsenin dayatması ya da teklifi olmadığını da açıklayan Aydınlar, "Yönetim kuruluyla birlikte, denetim kurulundaki isimler de hazır." dedi.

    Basın mensuplarının sorularına da cevap veren Mehmet Ali Aydınlar, ‘2 ya da 3 adaylı seçimle futbol kaosa gider.‘ açıklamasından dolayı özür diledi. Aydınlar, neleri vaat ediyorsunuz şeklindeki bir soruya ise, "Genel kurul yönetimi bize bu görevi verirse, rutini yönetmek için gelmiyoruz. Türk futbolunda farklı işler yapmak için geliyoruz. Bugünden neler yapacağımızı söylemek doğru değil. Ama gerçekten Türk futboluna kalite getirecek, anlayış değiştirecek, geleceğe yatırım yapacak vizyonla ve kurumsal kimlikle federasyonumuzu yöneteceğimizi göreceksiniz." cevabını verdi.

    KULÜPLERİN MENFAATİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

    Yabancı oyuncu sınırlaması konusunda da açıklama yapan Mehmet Ali Aydınlar, "Yabancı sayısı serbest kalacak diye bir açıklama yapmadım. Kulüplerin sorunları bizim sorunumuz. Önemli olan kulüplerin içerisinde olduğu sorunları da çözmek. Tarafların görüşlerini alarak, kulüpleri rahatlatacak bir sistemi uygulayacağız." dedi.

    3. Lig kalkacak mı sorusuna ise Aydınlar, "Bu konular çok tartışılması gereken konular. Çok şeffaf katılımcı bir yönetimle federasyonu yönetmek istiyorum. Zaman zaman arama konferansları yaparak, daha sonra karar alma niyetindeyim. Ben yaptım oldu görüşünden çıkmak planlarımdan bir tanesi. Bütün tarafların görüşüne başvurarak karar alacağız." ifadelerini kullandı.

    

    KURULLAR TARAFSIZ DAVRANACAK KİŞİLERDEN OLUŞTU

    Türkiye Futbol Federasyonu‘nda çalışan sayısının arttığı yönündeki eleştirileri de değerlendirilen Mehmet Ali Aydınlar, "İlk günden yapılacak iş kurumsal gelişim projesini hayata geçirmektir. Önce Türkiye Futbol Federasyonu‘na kurumsallığı getireceğiz. Bunun için 6 ay ile 1 sene geçmesi gerekir. Eksiklikler giderilecek, fazlalıklar atılacak." şeklinde konuştu.

    MHK konusuna da açıklık getiren Aydınlar, "Gerek MHK gerek TAHKİM gerek Disiplin Kurulu çok saygın isimlerden ve mesleklerinde başarılı, tarafsız davranacak kişilerden oluşmuştur. Kesinlikle hem yönetim kurulu hem de kurullarımız olarak herkesin emeğinin hakkını hakedene vereceğiz. Bunun dışında her hangi bir şeye ne biz ne kurullarım sebep olmayacak." dedi.

    MHK‘YA YUSUF NAMOĞLU, TAHKİM‘E HASAN GERÇEKER GELECEK

    Türkiye Futbol Federasyonu bünyesindeki kurullardan ikisinin başkanını açıklayan Mehmet Ali Aydınlar, "Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu‘dur, Tahkim Kurulu başkanı da eski Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker‘dir. Hem Namoğlu‘na hem de Gerçeker‘e teşekkür ediyorum. Bize sonuna kadar güvenebilirsiniz." ifadelerini kullandı.

    Spor Toto Teşkilat Başkanlığı‘nın gazetelere verdiği ilanı da değerlendiren Aydınlar, "Spor Toto‘nun gazetelere verdiği ilanı şık bulmadım." yorumunu yaptı.

    AÇIKLAMALARIM FARKLI YÖNLERE ÇEKİLDİ

    Mahmut Özgener‘in aday olmayacağını açıklaması ve daha sonraki dönemde söylediği ‘Başka aday çıkmamalı‘ sözünün başka yerlere çekildiğini söyleyen Aydınlar, "O sözü o günkü koşullarda söyledim. Biz yarıştan kaçmıyoruz. Ama o sözler farklı yönlere çekildi." şeklinde konuştu.

    Aydınlar, ‘başka aday çıkarsa kaos olur‘ sözüne takılıp kalmamak gerektiğini de belirtirken, ‘‘Seçim için 4-5 adayın daha olduğu söyleniyor. Bugünde aday çıkabilir, bizim kimseden çekindiğimiz yok.‘‘ dedi.

    Aydınlar, eski başkan Mahmut Özgener‘in, ‘Futbolda şiddeti körükleyenler kulüp başkanları‘ açıklamasının hatırlatılarak görüşünün sorulması üzerine ise, ‘‘O başkanın kendi görüşü, ben de henüz başkan değilim.‘‘ diye cevap verdi.

    Görev dağılımıyla ilgili açıklama da yapan Aydınlar, "İlk yönetim kurulu toplantısını Cuma günü yapacağız. Sadece Bank Asya değil alt liglerden de sorumlu bir kişi olacak. Cuma günü listemizde kimlerin olacağını kamuoyuna açıklayacağız." dedi.