Kapadokya’Da Ülker Basketbol Minikler Şenliği Heyecanı

Ülker ve Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen Ülker Basketbol Minikler Şenliği, bu yıl dokuzuncu kez gerçekleştiriliyor. Nevşehir’de 03 Temmuz’a kadar sürecek şenliğe yaklaşık 40 ilden 48’i erkek, 16’sı kız olmak üzere toplam 64 takım katılıyor.

Ülker ve Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen Ülker Basketbol Minikler Şenliği, bu yıl dokuzuncu kez gerçekleştiriliyor. Nevşehir’de 03 Temmuz’a kadar sürecek şenliğe yaklaşık 40 ilden 48’i erkek, 16’sı kız olmak üzere toplam 64 takım katılıyor.

    Bu yıl dokuzuncu kez düzenlenen Ülker Basketbol Minikler Şenliği, yurdun dört bir yanından gelen minik basketbolcuları Nevşehir’de buluşturacak. Nevşehir ve çevresindeki Damat İbrahim Paşa, Gülşehir, Avanos, Ürgüp ve Kardelen Koleji Spor Salonlarında yapılacak, kazanmak ya da kaybetmenin olmadığı şenlikte çocuklar, 5 gün boyunca bol bol basketbol oynayacak.

    Ayrıca tarihi mekanları gezecek olan küçük katılımcılar, yetenek yarışmaları ve piknik gibi etkinliklerle kaynaşma ve eğlenme fırsatı da bulacak. Şenliğe katılan 1.000’e yakın öğrenciye, şenlik sonrasında madalya ve katılım belgesi verilecek.

    Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar şenliğin açılışı dolayısıyla düzenlenen basın toplantıda yaptığı konuşmada, medeniyetler beşiği Kapadokya’da dokuzuncu kez düzenlenen Ülker Basketbol Minikler Şenliği’ne ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

    Yıldız Holding Kurumsal İletişim Sponsorluklar Müdürü Mehmet Koryürek çocukların spor yapmasına, eğitim almalarına olanak veren, ülkemizdeki potansiyelin verimli bir şekilde değerlendirilmesine ve yetenek havuzunun genişletilmesini sağlayan projelerde yer almayı çok önemsediklerini vurguladı.

    Yıllardır sporun içinde yer alan bir marka olarak futbol ve basketbolda kulüpler ve federasyonlarla işbirliği içerisinde, çocuklara yönelik projelere destek vermeyi çok önemsediklerini ifade eden Koryürek, amaçlarının sporu hayatlarının bir parçası haline getiren sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

    Bugüne kadar destekledikleri şenliklerde yaklaşık 6 bin çocuğa ulaştıklarını da belirten Mehmet Koryürek sözlerini şöyle tamamladı:

    “Türkiye Basketbol Federasyonu’nun organize ettiği ve bizim de desteklediğimiz Basketbol Şenliği ise, çocukların spor yapma alışkanlığı kazanması ve sporun bünyesinde barındırdığı takım olma, paylaşma, oyunun içinde herkese saygı göstermeyi öğrenme açısından önemli bir etkinlik. Çocuklar ayrıca farklı bir şehri görme, tarihi yerlerini gezme, bilgi edinme şansına da sahip oluyor. Bugüne kadar desteklediğimiz şenliklerde yaklaşık 6 bin çocuğa ulaştık.”