Sema Kasapoğlu Ioc’Nin 2011 Kadın Ve Spor Ödülü’Nü Lozan’Da Aldı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Sema Kasapoğlu’na Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) ‘2011 Kadın ve Spor Ödülü Lozan’da düzenlenen törende verildi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Sema Kasapoğlu’na Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) ‘2011 Kadın ve Spor Ödülü Lozan’da düzenlenen törende verildi.

    Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin genel merkezinde yapılan törene IOC Başkanı Jacques Rogge, IOC Kadın ve Spor Komisyonu Başkanı Anita DeFrantz ile birlikte IOC yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.

    Törende IOC Dünya Ödülü‘nü Kenya’dan Tegla Loroupe, IOC Avrupa Ödülü’nü Türkiye’den Sema Kasapoğlu, IOC Afrika Ödülü‘nü Togo‘dan Nadouvi Lawson Body, IOC Amerika Ödülü‘nü Ekvator Olimpiyat Komitesi, IOC Asya Ödülü‘nü Ürdün‘den Narin Hajtass ve IOC Okyanusya Ödülünü ise Avustralya‘dan Daphne Pirie aldı.

    IOC Başkanı Jacques Rogge törende yaptığı konuşmada, ‘Kadın ve Spor’ ödüllerinin genel olarak kadınların spora teşvikinde yardımcı olmuş kişilere verildiğini belirterek, bunun çok önemli olduğunu vurguladı ve ödül kazanan isimleri kutladı.

    IOC Kadın ve Spor Avrupa Ödülü’nü kazanan Sema Kasapoğlu ise, “Büyük bir onur duyduğum bu ödül nedeniyle öncelikle Kireçburnu Spor Kulübü’ne ve özellikle başkan Sayın Mazlum Kalender’e teşekkür etmek istiyorum. Bu ödülü onun ve projenin hayata geçmesinde yardımcı olan herkesin namına aldığımı söylemek isterim. Ayrıca IOC Başkanı Jacques Rogge bir demecinde ‘Küçük kızlar spor olarak futbolu seçerlerse erkek dünyasında daha çok sözleri geçer’ demişti. Sayın Rogge’un bu sözleri doğru yolda olduğumuzu teyit ediyor.” diye konuştu.

    Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından IOC’ye aday gösterilen Sema Kasapoğlu, ‘Her kız spor yapmalı’ parolası ile İstanbul Kireçburnu Spor Kulübü’nde temelini attığı 6-16 yaş arasındaki kız çocuklarına futbol eğitimi veren "Çim Filizleri" projesi ve buna ilişkin çalışmaları nedeniyle ödüle değer bulunmuştu.

    Kasapoğlu’nun girişimleri ile 2008 yılında İstanbul Kireçburnu’nda faaliyete geçen ücretsiz Kız Futbol Okulu’nun yaşları 9 ile 16 arasında değişen 50’ye yakın sporcusu bulunuyor. Türkiye Futbol Federasyonu,Sarıyer Belediyesi, sponsorlar ve semt halkının desteği ile uygulamasında kısa sürede büyük adımlar atılan proje, kız çocuklarının beden eğitimlerine katkı sağlama ve mahallelerinde spor yaptırma amacı taşıyor.

    Websitesi www.cimfilizleri.com olan projenin bir başka amacı da projeye katılan çocukları tiyatro, sinema, müze gibi sosyal etkinliklere yöneltmek. Sema Kasapoğlu’na aynı proje kapsamında Dünya Fair Play Birliği (CIFP) de 2009 yılının ‘Fair Play Şeref Diploması’ ödülünü vermişti.