Kağıthane‘nin Baş Pehlivan Şaban Yılmaz‘ın Hedefi Kırkpınar

Kağıthane Hasbahçe Güreş Sahası‘nda gerçekleşen yağlı güreşlerde başpehlivan olan Şaban Yılmaz, hedefinin Kırkpınar‘da başpehlivanlık olduğunu söyledi.

Kağıthane Hasbahçe Güreş Sahası‘nda gerçekleşen yağlı güreşlerde başpehlivan olan Şaban Yılmaz, hedefinin Kırkpınar‘da başpehlivanlık olduğunu söyledi.

Şaban Yılmaz, yaz aylarının gelmesiyle başlayan karakucak ve yağlı güreş turnuvanalarına katılarak Kırkpınar için hazırlandığını söyledi. Yılmaz, yağlı güreşin olimpiyatının Kırkpınar olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

‘‘Biz pehlivanlar ilkbahar ile birlikte çayırlara çıkıp Kırkpınar için hazırlıklara başlarız. Çünkü her pehlivan bilirki Kırkpınar, yağlı güreşin olimpiyatıdır. Edirne‘de Saraşiçi‘nde çayıra çıkmak, güreş tutmak hayallerimiz süsler. Hele bir de orada madalya alırsan mutluluğun bir kat daha artar. Biz de başpehlivan olarak Kırkpınar‘a çıkmak ve orada altın kemeri boynumuza takmak istiyoruz.‘‘

Şaban Yılmaz, hazırlıklarının çok iyi gittiğini, Kağıthane‘de elde ettiği derecenin Kırkpınar öncesinde kendine iyi bir moral olduğunu da sözlerine ekledi.

Minik güreşçilerin müsabakaları ile başlayan ve başpehlivanlık güreşleriyle sona eren Kağıthane Yağlı Güreşleri, Kırkpınar‘dan önceki en ciddi sınav olduğu için de büyük ilgi gördü. Deste, küçük orta, büyük orta, başaltı ve baş pehlivanlık maçlarına yaklaşık 210 pehlivan katılırken, başpehlivanlık güreşlerinde 20 pehlivan güreş tuttu.

Kalabalık bir seyirci topluluğu önünde gerçekleşen müsabakalara ayrıca eski güreş federasyonu başkanı ve Milletvekili Dr. Osman Aşkın Bak, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Yürütme Kurulu Başkanı Yaşar Kale, ünlü iş adamı Sadettin Saran, Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Yardımcısı Kadir Haberdar, Grekoromen Güreş A Milli Takımı eski teknik direktörü Salih Bora, eski başpehlivanlardan Sabri Acar’da katıldı.

Şaban Yılmaz, Recep Kara, Şaban Donat, Ahmet Taşçı, Osman Aynur, Fikret Ersoy, Abdullah Güngör, Serhat Gökmen, Ahmet Yavuz, Sezgin Yüksel, Reşat Güngör, Mahmut Kavakçı, Güngör Ekin’in katıldığı başpehlivanlık güreşleri sonucunda Şaban Yılmaz birinci, Şükrü Kazan ikinci, Recep Kara ve Osman Aynur ise üçüncü oldular.