İlkay Gündoğan, Dortmund’Da İlk Sezonunda Şampiyonluk Yaşamak İstiyor

Almanya Birinci Futbol Ligi ekiplerinden Nürnberg’den son şampiyon Borussia Dortmund’a transfer olan İlkay Gündoğan, ilk sezonunda kupa kaldırmak istediğini söyledi.

Almanya Birinci Futbol Ligi ekiplerinden Nürnberg’den son şampiyon Borussia Dortmund’a transfer olan İlkay Gündoğan, ilk sezonunda kupa kaldırmak istediğini söyledi. Real Madrid’e giden milli futbolcu Nuri Şahin’in yerini doldurmaya gelmediğini ifade eden İlkay, antrenmanlara başladığını, sarı-siyahlı takımın orta sahasının değişmez isimlerinden olmak istediğini belirtti.

Nürnberg’de gösterdiği üstün performansıyla dikkat çeken ve Bundesliga’da bu sezon şampiyonluk ipini göğüsleyen Borussia Dortmund’da transfer olan İlkay Gündoğan, sarı-siyahlı kulüpte ilk senesinde şampiyonluk yaşamak istediğini söyledi. Türkiye’de ailesiyle birlikte Balıkesir’de ve daha sonra İspanya’da Nuri Şahin ve Mehmet Ekici ile geçirdiği tatilin ardından Almanya’ya dönen İlkay, Cihan Haber Ajansı‘na açıklamalarda bulundu. Geçen yıl sakatlıklardan bir türlü kurtulamadığını ve bu yüzden ligin ikinci yarısında gerçek performansını sergileyemediğini belirten İlkay, “Buna rağmen Dortmund’a transfer olmak beni çok sevindirdi. Bundesliga’nın güçlü ekiplerinden Dortmund’la dört yıllık sözleşeme imzaladım. İdealleri olan bir takıma geldim. Bundesliga’da ve Şampiyonlar Ligi’nde kendimi göstermek istiyorum. İlk sezonumda şampiyonluk yaşamak istiyorum.” dedi.

Real Madrid’e transfer olan milli futbolcu Nuri Şahin’in yerini doldurmak için Dortmund’a transfer olmadığını hatırlatan İlkay, “Nuri Şahin olağan üstü bir futbolcu. Ben onun yerini doldurmak için gelmedim. Aslında onunla aynı takımda oynamayı çok isterdim. Nuri ağabey benim futbolu, kişiliği ve davranışlarıyla örnek aldığım çok yakın bir arkadaşım. Dünyanın en büyük ekiplerinden Real Madrid’e transfer oldu. Yakın bir arkadaşı olarak onunla gurur duyuyorum. Başarılı olacağına da inanıyorum.” diye konuştu.

Sakatlıktan tamamen kurtulduğunu ve Münih’te özel bir antrenör nezaretinde antrenmanlara başladığını ifade eden İlkay, “Çalışmalara şimdiden başladım. Sezona hazır başlamak istiyorum. İlk 11’de forma giyeceğimi düşünüyorum. Dortmund’da orta sahanın değişmezlerinden olmayı hedefliyorum. Futbolun yanında eğitimime de devam ediyorum. Lise bitirme sınavlarını verdim. Üzerimden büyük bir yük daha kalktı. Benim için futbol kadar eğitimim de çok önemli.” dedi.



***

Resim Altı-Önümüzdeki sezon son şampiyon Borussia Dortmund formasını giyecek olan 20 yaşındaki Türk kökenli futbolcu İlkay Gündoğan, dört yıllık sözleşme imzaladığı sarı-siyahlı ekipte başarılı olmak istediğini söyledi.