Türkiye 1. Bankalararası Tenis Şampiyonası Başladı

Türkiye 1. Bankalararası Tenis Şampiyonası, 12 bankanın katılımı ile TED Spor Kulübü tesislerinde başladı. Bu yıl turnuvaya katılan bankalar A Bank, Akbank, Bank Pozitif, Citibank, Denizbank, Deutsche Bank, Eurobank Tekfen, Finansbank, Garanti Bankası, İş Bankası, TEB ve Yapı ve Kredi Bankası oldu.

Takımlar birbirleriyle 2 tek erkek, 1 tek bayan, 1 çift erkek ve 1 mix dallarında karşılaşmaların oynadığı şampiyonada son eleme maçları 1-2 ve 3 Temmuz tarihlerinde oynanacak. Turnuva‘nın kokteyl ve kupa töreni 3 Temmuz Pazar günü TED Spor Kulübü‘nde yapılacak.

Türkiye bankacılık sektörünün bu turnuva ile ilk defa bankacılık dışında farklı bir alanda rekabet ettiğini ifade eden Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı ve TED Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Aras, "Türkiye Bankacılık Sektörü bu turnuva ile tenis sporunda ilk defa rekabet ediyor. Daha ilk yılında bu kadar çok sayıda bankanın turnuvaya katılımından dolayı çok mutluyuz. Tüm katılan bankacı tenisçiler de bu organizasyondan çok memnun olduklarını ilettiler. Bankaların arasındaki bu centilmence rekabet herkes

tarafından çok olumlu karşılandı. Spor yenilgiyi ve başarıyı olgunlukla karşılamayı sağlayan bir faaliyet. Tüm bankalar profesyonellikle ve kurallarına uygun bir şekilde yarışıyor. Ayrıca bankacılık sektörü bu turnuva ile farklı unvanlarda ve farklı bankalardan pek çok kişiyi karşı karşıya ya da yan yana getirdi. Tenis sporunun Türkiye‘de desteklenmesi ve uluslararası standartlara kavuşması önemli. Biz de bankacılık sektörü olarak bunu gelenekselleştirerek banka çalışanlarının bu turnuva sayesinde tenise

önem vermelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Bu turnuvada bize desteklerinden dolayı TED Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tınaz‘a çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bankaların kendi çalışanlarından kurduğu ve pek çok bankanın üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı takımlarla gerçekleştirilen turnuvada 3 grup belirlendi. Grup listeleri aşağıdaki şekilde oluşturuldu:

Grup 1:

TEB, Garanti Bankası, A Bank ve İş Bankası

Grup 2:

Finansbank, Eurobank Tekfen, Deutsche Bank, Akbank

Grup 3:

Yapı ve Kredi Bankası, Denizbank, Bank Pozitif ve Citibank

Kaynak: İHA