Gençlerbirliği 2011-2012 Sezonu Hazırlıklarına Başladı

Gençlerbirliği, bugün akşam saatlerin yaptığı antrenmanla yeni sezon hazırlıklarına başladı.

Kulübün Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri‘nde saat 18.00‘de başlayan antrenmanla futbolcular, 2011-2012 sezonu hazırlıklarına başladı. Yeni sezonun ilk antrenmanı öncesi bir kurban kesilirken, kurbanın kanı futbolcuların kramponlarına sürüldü. Yabancı futbolcuların kurban kesimi sırasında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Antrenmana Mehmet Sedef, Cafercan Aksu, Sakıb Aytaç ve Ferhat Kaplan da katıldı. Teknik direktör Fuat Çapa, yardımcıları Luc Nilis, Eric Hellemons, Bülent Kayıtken ve Kaleci antrenörü Hasan Terzi yönetimindeki başkent ekibinin ilk çalışması 45 dakika sürdü. Ayrıca izinli oldukları açıklanan Azofeifa Corrales, Murat Kalkan, Serkan Çalık ve Labinot Harbuzi, sezonun ilk antrenmanında yer almadı.

Öte yandan Mustafa Pektemek‘in Beşiktaş‘a transferine karşılık Gençlerbirliği‘ne verilen Ali Kuçik antrenmana katılmadı. Kuçik‘in transferinde Gençlerbirliği‘nin teklif ettiği ücretin sorun olduğu, bu futbolcuyla görüşmelere devam edildiği belirtildi.

ÇAPA: "TAKIMA YENİ YETENEKLER KAZANDIRMALIYIZ"

Teknik direktör Fuat Çapa, yeni sezonun ilk antrenmanı öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Gençlerbirliği‘nin bu sezon Türk futboluna oyuncu kazandıran yapısının değiştiğine dikkat çekerek, "Önceki dönemlere baktığımızda zaman bol transfer ve kadroda sık sık değişiklik yapılan bir anlayış vardı. Bu sezon bu anlayışı tamamen değiştirip, mevcut kadroya takviye yapacağız. İlk etapta acilen ihtiyaç duyduğumuz mevki forvet. Görüştüğümüz bir kaç futbolcu var. Önümüzdeki hafta salı veya çarşamba günü

bu transferler sonuçlanacak. Diğer pozisyonlar için ise kamp döneminde oynayacağımız hazırlık maçlarında oyuncuların gösterdikleri performansa göre bir değerlendirme yapıp ihtiyaç duyulan noktalara transfer yapacağız" dedi.

Takımın önemli oyuncularından Orhan Şam‘ın takımdan ayrıldığını hatırlatan Çapa, "Takıma yeni yetenekler kazandırmalıyız. Yaş ortalamasına bakınca, bu çizgide olduğumuzu görüyoruz. İlk 5-6 takım arasında yer almak gibi bir hedef düşünürsek, 24 yaş ortalaması bu hedef için yeterli değil. İlk 5-6 sıraya girmek gibi bir hedefimiz yok. Gençlerbirliği, son yıllarda ligde kalıp kalmama pozisyonunda oynadı. Biz bu sezon böyle bir korku yaşamadan, oyuncu yetiştirerek sezonu tamamlamak istiyoruz. Daha önceki

sezonlarda Gençlerbirliği‘ne karşı oynayan takımlar, rahat olmazlardı. Takımımızın bu özelliğini de yeniden kazandırmalıyız. Adım adım ilerlemeyi düşünüyoruz ve çalışmalarımız bu yönde olacak" diye konuştu.

Geçen sezon, ligden düşen Kasımpaşa‘yı çalıştırdığının sorulması üzerine Fuat Çapa, "‘Kasımpaşa‘ya devre arasında gelmiştik. Ligde ve kupada da devam etmemiz gerekiyordu. İnancı kalmamış bir futbolcu grubu ile karşılaştık. Bunların üzerine kadromuzdan Türkiye‘nin önemli oyuncularından Yekta da Galatasaray‘a gitti. Ama biz bu şartlara rağmen iyi iş yaptığımızı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Fuat Çapa, daha önce de Gençlerbirliği‘nde görev aldığının hatırlatılmasına üzerine de "Bazı takımlar iyi dönemlerinin ardından yeniden yapılanma sürecine giriyor. Bu süreçte kötü sonuçlar alınabiliyor. Biz böyle bir dönemde çalışmıştık. Şimdi bu sürecin tamamlandığını ve iyi işler yapılabileceğine inanıyorum. Teknik ekibimle birlikte Türkiye‘de kalıcı olmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Takımın deneyimli oyuncusu Emre Aygün, Gençlerbirliği takımının her zaman genç futbolculardan kurulu, iyi bir aile ortamı olan bir kulüp olduğunu belirterek, yeni sezonda hedefinin lige iyi hazırlanıp bir forvet oyuncusu olarak atabildiği kadar çok gol atmak olduğunu kaydetti.

Yeni transfer Mehmet Sedef ise istikrarlı bir takıma geldiğini söyleyerek, "Futbola yeni başlıyormuş gibi heyecanlıyım. Sahaya yeni çıkıyormuş gibiyim. Gençlerbirliği‘ne transfer olduğum için çok mutluyum. Hedefimiz sakatlık yaşamadan üst sıralara oynayıp ligi en iyi yerde bitiririz" dedi.

Kırmızı-siyahlı takım, yarın yapacağı çift antrenmanla yeni sezon hazırlıklarına devam edecek.

Kaynak: İHA