Asgd‘de İbrahim Erdoğan Güven Tazeledi

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Başkanı İbrahim Erdoğan, tek listeyle girilen derneğin 9. Olağan Büyük Genel Kurulu‘nda oyçokluğu ile yeniden başkan seçildi.

ASGD‘nin 9. olağan büyük genel kurulu Holiday İnn Otel‘de yapıldı. Tek listenin katıldığı kurula Bursa Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Gümüş, Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, Türkiye Gazeteciler Vakfı Başkanı Yımaz Karaca, ASGD il başkanları, delegeler, TÜFAD Bursa Şube Başkanı Metin Begüm ve misafirler katıldı. Atilla Sertel‘in divan başkanlığını yaptığı kongreye 80 delege katıldı. Genel kurulda İbrahim Erdoğan‘ın oluşturduğu tek liste oy çokluğuyla seçimi kazandı.

Spor basınında Anadolu‘nun sesinin daha gür çıkması gerektiğini belirten ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, "Derneğimiz kurulduğunda spor gazetecilerinin sorunlarının çözümü için kuruldu. Zamanla bu işlevini yitirdi. 6 yıl önce göreve geldiğimizde üç ana maddeyi ilke edinerek göreve geldik. Bunların birincisi ASGD‘nin maddi ve manevi çıkışını sağladık. İkinci maddemiz, büyük sıkıntı olan sahalara giriş için verilen serbest giriş kartlarının verilmesiydi. Bu meseleyi hallettik. Üçüncü maddemiz

derneğimizin birkaç şehirde değil, adında bulunan Anadolu‘ya açılmaktı. Bunu da yaygınlaştırdık ve güçlü bir sivil toplum örgütü olduk" dedi.

Yapılan seçimde yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

İbrahim Erdoğan, Yılmaz Karaca, İbrahim Bursalı, Ömer Faruk Çiftçi, Necmettin Özdemir, Orhan Kızılaslan, Ahmet Şan, Metin Çelik, Ali Fikri Aşık, Arif Basri Baş, Zikri Evner, Ali Atan, Engin Bayrı.

Kaynak: İHA