Özbekistan, Abd’Den Sonra Çek Cumhuriyeti’Ni De Devirdi: 2-1

Özbekistan 17 yaş altı (U17) Milli Futbol Takımı, Meksika’da devam eden U17 Dünya Futbol Şampiyonası’nda ABD’den sonra Çek Cumhuriyeti‘ni de devirdi.

Özbekistan 17 yaş altı (U17) Milli Futbol Takımı, Meksika’da devam eden U17 Dünya Futbol Şampiyonası’nda ABD’den sonra Çek Cumhuriyeti‘ni de devirdi.

Şampiyonada D Grubu‘nda yer alan Özbekistan, grup üçüncü maçında ilk ve ikinci yarıda bulduğu gollerle rakibi Çek Cumhuriyeti’ni ve ABD’yi de yendiği aynı skorla 2–1 mağlup etti.

Özbekistan, karşılaşmanın 23. dakikasında rakibinin penaltı gölüyle 1-0 yenik duruma düştüyse de mücadele sonunda galip gelmesini bildi.

Çek Cumhuriyeti’nden Lukas Julis, 23 dakikada kullandığı penaltı atışını gole çevirerek takımı 1-0 öne geçirdi. İlk yarının bu skorla biteceği tahminlerinin yapıldığı ilk yarının sonlarına doğru 44. dakikada ortaya çıkan Özbekistanlı oyunca Timur Hakimov, takımına beraberliği getirdi.

İlk yarı sonunda soyunma odalarına bu gol moraliyle giden Özbekistan, ikinci yarıdaki baskılı oyunuyla gol bulan taraf oldu. Karşılaşmanın 73.dakikasında tapu rakip filelerle buluşturan takım kaptanı Abbasbek Mahstaliyev, Özbekistan’ı 2–1 öne geçirdi.

Kalan dakikalarda, iki takımın çabaları başka gol getirmeyince karşılaşma Özbekistan’ın 2–1 üstünlüğüyle sona erdi.

Özbekistan, bu skorla gruptaki puanını altıya çıkararak grup lideri olarak bir üst tura kalmayı başardı.

Bu arada D grubundaki ikinci maçta ise ABD, Yeni Zelanda‘yla gölsüz berabere kaldı.

D Grubu Puan durumu:

Takımlar : O G B M A Y P

Özbekistan 3 2 0 1 5 6 6

Yeni Zelanda 3 1 1 1 4 2 4

ABD 3 1 1 1 4 2 4

Çek. Cum. 3 1 0 2 2 5 3



Maç sonuçları:

Özbekistan-Çek Cumhuriyeti:2–1

ABD-Yeni Zelanda :0-0

18 Haziran’da başlayan U17 Dünya Futbol Şampiyonası 10 Temmuz’da yapılacak final maçıyla son bulacak.