Alt Yapıyı Güçlendirmek İsteyen Samsunspor, Kolları Sıvadı

Süper Toto Süper Lig’e yükselen Samsunspor, alt yapıyı güçlendirip eski günlerde olduğu gibi futbolcu yetiştirmek için kolları sıvadı.

Süper Toto Süper Lig’e yükselen Samsunspor, alt yapıyı güçlendirip eski günlerde olduğu gibi futbolcu yetiştirmek için kolları sıvadı. Canik Toptepe Meşe Tesisleri’nde bir araya gelen kulübün Gençlik Geliştirme Merkezi (Alt Yapı) Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Futbol İl Temsilciliği (ASKF), Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD), Faal Hakemler Derneği ve amatör kulüplerin başkanları, iş birliği ortamının geliştirilmesine yönelik fikir alışverişi yaptı.

    Toplantıya Samsunspor Gençlik Geliştirme Teknik Sorumlusu Mehmet Ali Çınar, Türkiye Futbol Federasyonu Samsun İl Temsilcisi Hasan Özbulut, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Şener Aydın, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, Samsunspor Gençlik Geliştirme Merkezi As Başkanı Cevat Öncü,Samsunspor Gençlik Geliştirme Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Murat Temiz, A-2 Takımı Teknik Direktörü Ercüment Coşkundere ile amatör futbol ailesinden davetliler katıldı.

    Toplantıda söz alan Samsunspor Gençlik Geliştirme Merkezi As Başkanı Cevat Öncü, Samsunspor alt yapısını güçlendirmek için bir kaç nokta belirlediklerini söyledi. Öncü, “Bunlardan birisi amatör futbol ailesi ile bir araya gelmekti. Geleceğe yönelik olarak fikir alışverişinde bulunarak neler yapabileceğimizi belirlemekti. Bugün bir araya geldik. Biz amatör futbol ailesini Samsunspor‘un zaten bir alt yapısı olarak benimsiyoruz. “ diye konuştu.

    Gençlik Geliştirme Teknik Sorumlusu Mehmet Ali Çınar da Samsun’un Türkiye ve Avrupa liglerinde gol kralı olan isimleri yetiştirmiş bir şehir olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

     “Samsun futbolunu yeniden eski günlerine kavuşturmak zorundayız. Eskiden imkansızlıklar vardı. Kum sahalar vardı. Mahallelerde futbol oynanırdı. Bu halde iken yetişti bu isimler. Şimdi ise her türlü imkan var. Ama eski günleri arar durumdayız. Önce teşhis sonra tedavi uygulamak lazım. Nerede hata yapmış isek onu bulmamız lazım. Hata öğrenmenin en etkili yolu. Binanın temeli sağlam olmazsa üstüne çıkılan katlar yıkılır. Bizim temelimiz alt yapımız. Samsunspor değil, Samsun futbolu nasıl başarıya ulaşır diyeceğiz."