Türkiye, 1 Altın, 1 Gümüş Ve 2 Bronz Madalya Kazandı

Avrupa Büyük Erkekler Boks Şampiyonası’nda 60 kiloda Fatih Keleş İtalyan rakibi dünya şampiyonu boksör Domenico Valentino’yu hakem kararıyla yenerek Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Avrupa Büyük Erkekler Boks Şampiyonası’nda 60 kiloda Fatih Keleş İtalyan rakibi dünya şampiyonu boksör Domenico Valentino’yu hakem kararıyla yenerek Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

75 kiloda diğer final müsabakası yapan sporcu Adem Kılıçcı ise Rus rakibi Maxim Koptyakov‘a 18 - 15 yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldu. Türkiye bu sonuçla şampiyonayı bir altın, bir gümüş ve iki bronz madalya ile tamamladı.

MEHTER MARŞIYLA GELEN MADALYA

Temkinli ve kontrollü bir müsabakayı tercih eden Fetih Keleş, açık dövüşen İtalyan rakibine kontra vurduğu yumruklarla sayılar topladı. Güçlü rakibi karşısında ilk raundu 6 - 5 önde tamamladı.

Milli sporcumuz, ikinci raunda kontrolü yine elinde bulundurdu. Sağ direk vuruşlarla sayı bulan Fatih Keleş, İtalyan rakibinin seri yumrukları karşısında zorlanınca ikinci raunt 5 - 5 tamamlandı.

Büyük bir mücadeleye sahne olan üçüncü rauntta iki sporcu da birbirlerine üstünlük kurmakta zorlandı. Üçüncü raunt 7 - 6 İtalyan boksörün üstünlüğü ile tamamlandı ve karşılaşma 17 - 17 sona erdi.

Hakemlerin sporcumuzun daha fazla yumruk attığını tespiti sonrasında Fatih Keleş altın madalyaya uzanan isim oldu.

Avrupa şampiyonu Fatih Keleş bu başarı için çok çalıştığını söyledi. Keleş, ‘‘Aylardır bu an için çalışıyordum. Çok mutluyum. Başkanımız Eyüp Gözgeç bize her zaman destek verdi. Artık hedefim dünya ve olimpiyat şampiyonluğudur. Türk halkına bu madalyayı armağan ediyorum.‘‘ dedi.

ADEM GÜMÜŞTE KALDI

75 kiloda final müsabakasını Rus Maxim Koptyakov ile yapan Adem Kılıçcı ise büyük bir mücadele örneği göstermesine rağmen rakibine yenilmekten kurtulamadı.

Milli sporcumuz ilk rauntta rakibinden uzak dövüşü tercih etti. Pasif dövüşen Rus rakibi karşısında attığı yumruklara puan toplayamayan milli sporcumuz ilk raundu 5-2 geride tamamladı.

İkinci rauntta toparlanan milli sporcumuz sağlı sollu attığı yumruklarla rakibine nefes aldırmadı. Sağ direk vuruşu sonrasında sayılar toplayan Adem Kılıçcı ikinci raundu da 10 - 9 geride tamamladı.

Son rauntta tüm gücünü sahaya yansıtan Adem Kılıçcı karşılaşmadan 18 - 15 yenik ayrılarak gümüş madalyada kaldı.

EYÜP GÖZGEÇ: MİLAT OLACAK

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç Fatih Keleş‘in elde ettiği başarının Türk boksu için milat olacağını söyledi.

Başarının sırrının boks ailesi olmalarından kaynaklandığını belirten Başkan Gözgeç, ‘‘Artık Türk boksu Avrupa‘da söz sahibidir. Bu başarımızın sırrı bir aile olmamızdır. Herkes hakkını helal etsin, herkesle helalleşelim ve Türk boksunu ileriye taşıyalım.‘‘ dedi.

Başkan Gözgeç, "Son 2 şampiyonada madalyamız yoktu. Bu kez 1‘i altın 4 madalya kazandık. Bu bizim için bir milad olacak. Tüm kırgınlıkları, küskünlükleri geride bırakıp Türk boksunu efsane günlerine döndürmeliyiz." diye konuştu.

FATİH KELEŞ: HEDEF OLİMPİYATLAR

Avrupa şampiyonu boksör Fatih Keleş ise, çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Şampiyonaya çok iyi hazırlanmıştım. Çok güzel maçlar çıkardım. Sonunda mutlu sona ulaştım. Çok mutluyum. Şimdi önümde dünya şampiyonası var. En büyük hedefim ise olimpiyatlara katılıp madalya kazanmak." dedi.