Mehmet Özdilek: Antalyaspor bu sezon ligin iyi takımlarından birisi olacak

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, bu sezonun çok zor bir lig olacağını, kırmızı - beyazlı takımın da ligin iyi bir takımı olacağını açıkladı.

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, bu sezonun çok zor bir lig olacağını, kırmızı - beyazlı takımın da ligin iyi bir takımı olacağını açıkladı.

Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden Medical Park Antalyaspor, bugün itibarıyla sağlık kontrollerinden geçerek önümüzdeki sezon hazırlıklarına başlayacak. Hasan Subaşı Tesisleri’nde basın mensuplarıyla buluşup sohbet eden ve soruları cevaplayan Medical Park Antalyaspor’un Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, her şeyden önce Antalyaspor’un tesisleşmeye önem vermesi gerektiğini, takımın bu ihtiyacının bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade etti.

Genç teknik adam, merak edilenleri basınla paylaşırken, haftalardır kamuoyunu meşgul eden Necati Ateş ve Uğur İnceman transferlerinin gerçekleşmeyeceğini söyledi. Medical Park Antalyaspor‘a gelirken 5 yıllık bir kalkınma planı hazırladıklarını ifade eden Özdilek, şöyle konuştu:

“Ekonomimizi sabırla, kararlılıkla düzelttik. Geçirdiğimiz 3 yılda bu ülkenin saygın kulüplerinden bir tanesi olduk. Antalya tarihinin en uzun süre görev yapan teknik direktörü oldum ve asansör takım hüviyetinden kurtulduk. İlk 3 senelik periyotta 30 milyon TL‘nin üzerinde borç ödedik. Şimdi birçok futbolcu, bu takıma gelebilmek için can atıyor.”

Transfer sezonu boyunca Galatasaray ve Trabzonspor‘un kıskacına giren Necati Ateş ve Uğur İnceman‘ın takımda kalacağı ifade edildi. İki futbolcu için istenen bonservis bedellerinin yüksek bulunduğunu belirten Özdilek, oyuncularını satmaktan vazgeçtiklerini ifade etti. Musa Nizam için de tekliflerin geldiğini söyleyen genç çalıştırıcı, bu futbolcunun da takımda kalacağını vurguladı.

Sözleşmeleri biten Tuna, Sergey Djiehoua, İlkem, Yenal, Veysel ve Volkan‘la sözleşme yenilemediklerini hatırlatan Özdilek, Pendikspor‘dan da genç bir futbolcuyla anlaştıklarını söyledi.

34 hafta sonra hangi konumda olacaklarını bildiğini iddia eden teknik adam, sezon öncesi hazırlık kamplarına genç kaleci Doğukan‘ı da dahil edeceklerini dile getirdi.

Kadroya yaptıkları Veselin Minev, Ali Tandoğan, Doğa Kaya, Mehmet Eren ve Musa Aydın transferlerinin başarılı olduğunu belirten Özdilek, gerek görülmesi halinde Avusturya kampından sonra takviye yapabileceklerini aktardı.

Spor Toto Süper Lig öncesinde MP Antalyaspor, Bolu ve Avusturya kamplarında 7 hazırlık maçı yapacak. Bolu kampında Sivasspor‘la karşı karşıya gelecek kırmızı - beyazlılar, Avusturya kampında ise bir birinden zorlu rakiplerle mücadele verecek. 19 Temmuz‘da İngiletere‘nin Midlesbrough, 21 Temmuz‘da Almanya‘nın Ausburg ve 24 Temmuz‘da İsrail‘in Hapoel Haifa takımlarının karşısında çıkacak Şimşek, 26 Temmuz‘da da Azerbaycan‘ın Bakü takımına karşı performansını sergileyecek.

Kırmızı - beyazlılar, Avusturya kampında 2 kez de amatör takımlarla mücadele verecek.