Hüseyin Kalpar: Benim Olduğum Yerde Başarısızlık Olmamalı

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hüseyin Kaplar, kendisinin olduğu yerde başarısızlığın olmaması gerektiğini belirterek, taş gibi bir takıp oluşturarak ligde fırtına estireceklerini söyledi.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, Mehmet Cengiz Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında soruları cevapladı. Yeni sezonda takımın başına geçen Kalpar, Rizespor‘da görev yapmaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek "Bizden istenilen ne ise onu yapacak olmanın inancı içinde çok iyi işler yapağız. Tek bir düşünce var. Rizespor yeni sezonda başarılı olmalı ve başarının adı da süper lig olmalı. Bende bu görevi bu hedefi yakalamanın inancı içinde kabul ettim. Şimdi Rizespor‘u başarıya

taşıyacak bir inanç içinde sabırlı olacağız. Futbolumuzla alkışlanan, fırtına gibi esecek bir takım olmak istiyoruz" dedi.

Rizespor‘a başarısız olmak için değil, başarılı olmak için geldiğinin de altını çizen Kalpar "Başarıyı ben tek başıma kazanamam. Rizelilerle birlikte bunu sağlayacağız. Rizespor‘un başarısını isteyen herkes buna katkı sağlamak zorunda. Bunda herkesin payı olması için üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. Rizespor‘u hedefine getirecek bir ekip oluşturmanın gayreti içindeyiz. Ben herkesten şunu inanmasını istiyorum. Benim olduğum yerde başarısızlık olmamalı. Bunun için kurmaya çalıştığımız ekibin

büyük bölümünü gerçekleştirdik. Taş gibi bir ekip olacağız buna da çok az bölümü kaldı. Bu yüzden az bir zamana ihtiyacımız kaldı."dedi.

İÇ TRANSFERLERE KARIŞMIYOR

Rizespor‘dan gitmek isteyenlerin gittiğini kalmak isteyenlerle yola devam edeceklerini belirten tecrübeli hoca, "İç transferde benim hiç tasarrufum olmadı. Ama dış transfer benim bilgim dahilinde yapıldı ve çok doğru işler yaptık. 5 oyuncu aldık 2 tane daha gelecek. Alınan futbolculara yönetimle birlikte karar verdik. İstediğim oyuncuları aldık. Kadromuz da 3 yabancı oyuncu olacak. Yabancı oyunculardan 2 tanesi önümüzdeki günlerde Rize‘ye gelip takıma katılacak. Şunun da bilinmesini isterim.

Başarısızlıkta 1. derecede sorumlu olan teknik adamlardır. Ama ben Rizespor‘a başarılı olmak için geldim. Zaten sözleşmemi de bunun üzerine yaptım. Yapışmış olduğum sözleşmede Rizespor‘da başarılı olup süper lige çıktığımız da her şey anlaşılmış durumda. Başarılı olursam kalırım, başarısız olursam giderim. Buda arz ve talep meselesidir" dedi.

Yeşil-mavili takımın kadrosunda yer alan tek yabancı Clament‘in takımda kalıp kalmayacağını kendisinin belirleyeceğini de ifade eden Kalpar, "Kendisi kamp döneminde göstereceği performansla durumunu belli edecek. Ben hiçbir oyuncuya karşı ön yargılı değilim. İster alt yapıdan mahalle ve amatör takımdan gelsin. Formayı kim hak ederse o giyecek. Oynaması gereken kesinlikle oynayacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA