Grekoromen Milli Takımı Kamp Çalışmalarına Devam Ediyor

Grekoromen Güreş A Milli Takımı, 12-18 Eylül tarihlerinde İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu‘nda yapılacak olan Dünya Şampiyonası öncesinde çalışmalara devam ediyor.

Grekoromen Güreş Milli Takımı, Sarıyer Mersinli Ahmet Kamp Tesisleri‘nde çalışmalarına devam ediyor.

Kamp çalışmalarıyla ilgili İHA‘ya açıklamalarda bulunan Milli Takım Antrenörü Hakkı Başar, "Türkiye‘de ilk defa dünyada 54.‘sü yapılacak olan Dünya Şampiyonası öncesi çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Bu turnuvanın Türkiye‘de yapılacak olması bizim için bir avantaj. Bunu en iyi şekilde kullanıp madalyaları almak istiyoruz. Dünya Şampiyonası öncesi ikinci hazırlık kampımızı gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra Bolu Aladağ‘da kampımız olacak ve akabinde turnuvalar başlayacak. Temennimiz en iyi şekilde

hazırlanıp bu şampiyonada iyi müsabakalar gerçekleştirip altın madalyaları almak ve Londra Olimpiyatları‘na hak kazanmak" dedi.

Yeni bir federasyon yeni bir ekip ve yeni bir sistemle çalışmaların sürdüğünü belirten milli takım antrenörlerinden Salih Yılmaz da, "İlk kampımızdan çok iyi verim aldık. Sporcular çok istekli ve arzulu başarılı olacaklarına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz Avrupa Şampiyonası‘nda 60 kiloda üçüncü olan milli güreşçi Mustafa Sağlam ise, "İstanbul da yapılacak Dünya Şampiyonası için sıkı bir çalışma sürecinden geçiyoruz. Ülkemizde yapılacak Dünya Şampiyonasında kendi bayrağımızı dalgalandırmak ve olimpiyat vizesini almak istiyoruz" dedi.

Grekoromen Güreş Milli Takımı adına 74 kiloda mücadele eden Selçuk Çebi bundan önceki kampların çok iyi geçtiğini belirterek, "Kampımızın içeriği yoğun, çalışmalarımız en güzel şekilde geçiyor. Bundan sonraki çalışmalarımız için büyük bir yükleme içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz 2 dünya şampiyonasında 3. olan ve bu sene Türkiye‘ şampiyonada da dünya şampiyonluğunu hedefleyen Rıza Kayaalp ise, "Koşularımızı ve ağırlık çalışmalarımızı en iyi şekilde yüklüyoruz. En iyi şekilde Dünya Şampiyonası‘na hazırlanıyoruz. Türkiye‘de gerçekleşecek şampiyona bizim için avantaj, daha iyi motive olacağız ve rakiplerimize daha iyi saldıracağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA