39. Avrupa Büyük Erkekler Boks Şampiyonası Finali

39. Avrupa Büyük Erkekler Boks Şampiyonası finalinde 2 boksörle ringe çıkan Türkiye, 1 altın ve 1 gümüş madalya kazandı. Fatih Keleş, İtalyan rakibini mağlup edip altın madalyaya uzanırken, Adem Kılıçcı Rus rakibine yenilerek gümüş madalyada kaldı.

FATİH KELEŞ AVRUPA‘YI DİZE GETİRDİ

60 kiloda altın madalya umudumuz Fatih Keleş şampiyon oldu. Dünya Şampiyonu İtalyan boksör Domenico Valentino ile karşılaşan Fatih Keleş, ilk raundu 6-5, ikinci raundu ise 11-10 önde geçti. Maç 17-17 berabere tamamlandı. Fatih Keleş, yumruk sayısıyla Avrupa Şampiyonu oldu.

Avrupa Şampiyonu Boksörümüz Fatih Keleş, çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Şampiyonaya çok iyi hazırlanmıştım. Çok güzel maçlar çıkardım. Sonunda mutlu sona ulaştım. Çok mutluyum. Şimdi önümde Dünya Şampiyonası var. En büyük hedefim ise olimpiyatlara katılıp madalya kazanmak" dedi.

CUMHURBAŞKANI GÜL, TEBRİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 39. Avrupa Boks Şampiyonası‘nda 60 kiloda Avrupa Şampiyonu olan Fatih Keleş‘i tebrik etti. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi‘nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, Fatih Keleş‘e tebrik telgrafı gönderdi.

ADEM KILIÇCI ALKIŞLARLA İKİNCİ

75 kiloda ringe çıkan Adem Kılıçcı ise Rus Maxim Koptyakov ile karşılaştı. İlk raundu 5-2 geride tamamlayan Adem Kılıçcı, ikinci raundu farkı 1‘e indirdi ve Rus boksör son raunda 10-9 önde girdi. Son raundda Adem‘in büyük çabası sonucu değiştirmedi ve Rus boksör 18-15‘lik skorla altın madalyanın sahibi oldu. Adem Kılıçcı Rus rakibine yenilerek gümüş madalyada kaldı.

TÜRKİYE, 1 ALTIN, 1 GÜMÜŞ VE 2 BRONZ MADALYAYLA TAMAMLADI

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, alınan sonuçların ardından yaptığı açıklamada, "Son 2 şampiyonada madayamız yoktu. Bu kez 1‘i altın 4 madalya kazandık. Bu bizim için bir milad olacak. Tüm kırgınlıkları, küskünlükleri geride bırakıp Türk boksunu efsane günlerine döndürmeliyiz" dedi.

KELEŞ‘E 375 ALTIN

Avrupa Boks Şampiyonası‘nda 60 kiloda altın madalya kazanan Fatip Keleş, ödül yönetmeliğine göre 375 cumhuriyet altını karşılığı para ödülü alacak. Avrupa ikinciliği elde eden 75 kilo boksörümüz Adem Kılıçcı ise 362.5 cumhuriyet altını ödülün sahibi olacak. Şampiyonada bronz madalyada kalan 56 kilo sporcusu Furkan Memiş ile 91 kiloda mücadele veren Behram Muzaffer ise 150 cumhuriyet altını ödülün sahibi oldular.

2 AZERİ ŞAMPİYON OLDU

Finalde 49 kiloda Azeri boksör Salman Alizada ile Rus boksör Belik Galanov karşılaştı. Maça iyi başlayan Salman Alizada, raundu 6-4 önde tamamladı. İkinci raundda dehgeyi yakalayan Rus boksör, büyük çekişmeye sahne olan raundu 5-3 bitirerek son raunda 9-9 eşitlikle girildi. Azeri boksör son raundu 7-3, maçı ise toplamda 16-14 kazanarak şampiyon oldu. Altın madalya kazanan Azeri boksör Salman Alizada‘yı salonda bulunan izleyiciler ayakta alkışladı.

Azerbaycan adına ikinci altın madalyayı kazanan Teymur Mamadov oldu. 91 kiloda Avrupa Şampiyonu olan Mamadov, finalde Azerbaycan Milli Marşı‘nı okutarak ülkesinin milli gururu oldu.

Kaynak: İHA