Turgay Demirel’İn Enes Kanter’Den Beklentisi Büyük

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, NBA draftında ön sıralarda seçilmesi beklenen milli basketbolcu Enes Kanter’in A Milli Basketbol Takımı’na da büyük değer katacağına inandığını söyledi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, NBA draftında ön sıralarda seçilmesi beklenen milli basketbolcu Enes Kanter’in A Milli Basketbol Takımı’na da büyük değer katacağına inandığını söyledi.

    NBA draftında ilk 5 sıra içinde seçilmesine kesin gözüyle bakılan Enes Kanter, büyük ihtimalle Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye A Milli Basketbol Takımı’nın formasını giyecek. Milli takım formasını giyip giymeyeceği konusunda spekülasyonlar olan Enes Kanter’le ilgili olarak en yetkili ağız olan Turgay Demirel konuştu.

    Türkiye Basketbol Federasyon Başkanı Turgay Demirel, Enes Kanter ve Bayan Basketbol Milli Takımı’mızın Avrupa Şampiyonası’ndaki durumuyla ilgili değerlendirmede bulundu.

    ENES BU RÜYAYLA YAŞIYORDU

    Enes Kanter’in kendi yaş grubunda dünyanın sayılı oyuncularından olduğunu ifade eden Turgay Demirel, “Enes, hem yetenekli hem de çok istekli bir sporcu. NBA kapısı ona açılıyor. Bu konuma gelmeyi uzun süredir hayal ediyordu. Bu rüyayla yaşıyordu. Bunun için çok çalıştı. Avrupa Gençler Basketbol Şampiyonası’nda elde ettiği istatistiklerle tüm dünyanın dikkatini çekti. Son 2 yıldır yaşadığı talihsizlizlikler nedeniyle maç eksikliği yaşıyor. Bunu kısa sürede aşacaktır. İyi bir pozisyonda draft edilmesi onun ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu gösteriyor.” dedi.

    Genç yıldızın, Litvanya’da düzenlenecek olan Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası’nda milli takım formasını giymesini beklediklerini belirten Turgay Demirel, şöyle konuştu:

    “Enes, genç ve yıldızlar kategorisinde milli takıma çok şeyler kattı. Şimdi A Milli Takım’a da destek olacak. Enes’in Dünya basketboluna ve milli takımımıza büyük bir değer katacağını düşünüyorum. Ömer Aşık ve Semih Erden’in sakatlıkları var. Ömer, Avrupa Şampiyonası’nda aramızda olacak ama Semih Erden ile ilgili soru işaretleri var. Tedavisi için Amerika’ya gitti. Ama onun yerine Enes ağabeylerine destek olacaktır.”

    

    EN KRİTİK MAÇIMIZ BELARUS İLE

    Polonya’da devam eden Avrupa Bayanlan Basketbol Şampiyonası’nda mücadele eden bayan basketbolcuların şansıyla ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Demirel, “Çek Cumhuriyeti, dünya ikincisi olmuş bir takım. Belarus ise son dönemde önemli başarılar elde etmiş bir ülke. Güçlü bir takım ama yenilmeyecek bir takım değil. En kritik maçımız Pazartesi günü oynayacağımız Belarus maçı olarak gözüküyor. İngiltere’yi yeneceğimizi düşünüyorum. Gruptaki diğer maçlar da çok önemli. İlk 8’e kalmak istiyoruz.” dedi.

    Avrupa Şampiyonası’nda kritik maçları kazanlaları doğrultusunda ilk 4 sırayı zorlayabileceklerinin altını çizen Demirel, “Takımlar birbirine denk durumda. Litvanya maçını kazanmamız gerekiyordu ama maça iyi başlayamadık ve rakibimizi yakalayamadık. Rusya maçında da ilk periyodu farklı geride kapattık. Diğer 3 periyodu önde tamamlamamıza rağmen maçı kazanamadık. Sonuçta turnuva oynuyoruz. Kritik maçları iyi oynayıp, kazanmak çok önemli. Önümüzde iki kritik maç var. Bu maçları kazanmak istiyoruz. İyi oynayıp kazanabilirsek ilk 4’ü zorlayabiliriz.” şeklinde konuştu.