Robinho: Neymar yeni Pele falan değil!

Milan'ın Brezilyalı yıldızı Robinho, Santos'ta forma giyen Neymar, yeni Pele olamayacağını dile getirdi. Son dönemin en popüler futbolcuları arasında yer alan Neymar, Real Madrid ve Chelsea gibi devlerin transfer listesinde yer alıyor.

Önceki akşam Santos formasıyla, tıpkı 1960'lardaki Pele gibi, Libertadores Kupası'nı kazanan 19 yaşındaki futbolcu, bu başarısından sonra Brezilyalı efsaneyle iyice kıyaslanır olmuştu.

Santos forması giydiği dönemde Pele'nin veliahtı olarak gösterilen Robinho, bu sıfatın Neymar'a verilmesinden rahatsız gibi gözüküyor.

Bu konuda Globoesporte'ye konuşan Milanlı futbolcu, "Pele futbolun kralıdır. Santos'ta forma giyen her genç ve siahi futbolcu Pele ile kıyaslanır. Ama şunu söylemeliyim ki, Pele bir efsanedir. Onun gibi bir futbolcu gelmedi ve gelemez de. Bir Pele daha dünyaya gelmez. Bence her futbolcu kendi tarihini yazmalı. Neymar da çok iyi bir futbolcu. Genç yaşına rağmen Santos ile önemli başarılar elde etti. Ama Pele ile bu tarz kıyaslamalara gerek yok." ifadelerini kullandı.