Nevşehirspor, Borçlarından Kurtuldu

Nevşehirspor Kulübü üzerinde bulunan borçların hükumetin çıkardığı yeniden yapılandırma yasasında yararlanılarak ödendiği bildirildi.

Nevşehirspor Kulübü üzerinde bulunan borçların hükumetin çıkardığı yeniden yapılandırma yasasında yararlanılarak ödendiği bildirildi.

    Nevşehirspor eski kulüp başkanı Lokman Kozan, kendisi ile eski başkanlar Mustafa Özer ve Bayram Ekici yönetimindekilerin üzerinde bulunan 240 bin TL tutarındaki Sosyal Güvenlik primi borcunu yeniden yapılandırma sonrasında 62 bin TL’ye düşürdüklerini ve dün itibari ile de bu borcu ödediklerini söyledi.

    Nevşehirspor Kulübünün 2006 yılında içinde bulunduğu borç çıkmazı sonrasında kapandığını hatırlatan Kozan “En büyük borç SGK’ya idi. Toplam 240 bin TL’yi bulan borçları hükumetin çıkardığı yeniden yapılandırma kapsamına aldırdık. Benim, Mustafa Özer ve Bayram Ekici yönetimlerinde bulunan 30 kişi üzerinde bulunan borçları 62 bin TL’ye düşürerek ödedik. Şimdi sadece 30 bin TL civarında borcu kaldı. Bu da kapanır. Artık büyük bir marka olan Nevşehirspor’u tekrar ayağa kaldırma zamanı geldi” dedi.

    Nevşehirli sporseverlere de çağrıda bulunan Kozan “Yüzde 95 oranında borçlardan kurtarılan kulübü eski şaşaalı dönemine kavuşturmak için birlik ve beraberlik içerisinde çalışma yapılmalıdır. Bu konuda il yöneticileri, STK’lar ve iş adamlarına çağrıda bulunmak istiyorum. Türkiye’nin gözbebeği olan Nevşehir’i sporda kalkındırmak hepimizin görevidir. Borçlardan da kurtulduğuna göre hep birlikte tekrar kulübü canlandıralım” dedi.

    Nevşehir’de Bank Asya Birinci Lig’de oynayacak kapasite ve maddi imkanların bulunduğuna işaret eden Kozan, “Bunu yapmanın yolu da, Hacı Bektaş-i Veli’nin dediği gibi ‘Bir olmak, iri olmak ve diri olmaktır‘ sözünün gereğinin yerine getirilmesidir. Yani birlik ve beraberlik içerisinde İkinci Amatör Kümeden takımı alarak Bank Asya Birinci Ligi’ne çıkarabilecek, birlik ve beraberlik içerisinde çalışacak bir yönetim oluşturmak yeterlidir” diye konuştu.