Futbola Niyet Atletizme Kısmet

9 yıl futbol oynadıktan sonra geçirdiği ağır sakatlık nedeniyle bu spordan kopan Serdar Tamaç, “Geçirdiğim ağır sakatlıktan sonra yaptığım düz koşular sırasında atletizme başladım.” dedi.

9 yıl futbol oynadıktan sonra geçirdiği ağır sakatlık nedeniyle bu spordan kopan Serdar Tamaç, “Geçirdiğim ağır sakatlıktan sonra yaptığım düz koşular sırasında atletizme başladım.” dedi.

    Milli atlet Serdar Tamaç’ın ilginç bir hikayesinin olduğu ortaya çıktı. Çanakkale Amatör Lig takımlarından Barbarosspor’da futbola başlayan Tamaç, daha sonra bir dönem Dardanelspor’da forma giymiş.

    Bu dönemde yaşadığı ağır sakatlıktan sonra iyileşme sürecinde düz koşulara çıkan Serdar’ı, kondisyoneri ve aynı zamanda atletizmde milli takım antrenörü olan Mehmet Ay keşfetmiş. Düz koşular sırasında Serdar’ın iyi bir sprinter olduğunu fark eden Ay, onu atletizme kazandırmış. Tamaç, bu yıl içinde 400 metrede Türkiye rekorları kırdı.

    DÜZ KOŞU YAPARKEN ATLET OLDUM

    Futbolculuktan atletizme geçiş döneminin ilginç hikayesini anlatan Tamaç, “Her çocuk gibi benimde hayalim iyi bir futbolcu olmaktı. Çanakkale’nin amatör takımlarından Barbarosspor’da futbola başladım. Daha sonra Dardanelspor’un alt yapısında bir dönem forma giydim. O zamanlarda yaşadığım ağır bir sakatlık oldu. Sakatlıktan sonraki düz koşu evresinde benimle kondisyonerimiz ve atletizm milli takım antrenörü Mehmet Ay ilgileniyordu. İdmanlarda benim iyi bir sprinter olduğumu söyledi ve 400 metre koşturtmaya başladı. Atletizm hayatımda böyle başladı.” dedi.

    İLK YARIŞIMDA MİLLİ TAKIMA SEÇİLDİM

    İstanbul’da katıldığı ilk yarışmada Milli Takım’a seçildiğini ifade eden 25 yaşındaki genç atletimiz, “İlk yarışımda Milli Takım’a seçilmiştim. O gün çok mutlu oldum. Daha sonra 2 hafta sonra Balkan Şampiyonası’na katıldım. Oradan da derece ile döndüm. Balkan Gençler Şampiyonası’nda 200 ve 400 metrede 1. oldum. 2004 yılında futbolu tamamen bıraktım ve benim için artık tek atletizm vardı.” diye konuştu.

    GİZEM DE 400 METRECİ

    Kız arkadaşı Gizem’in de atlet olduğunu söyleyen Serdar Tamaç, “Gizem de benim gibi 400 metre koşuyor. İdmanları birlikte yapıyoruz. Gizem de iyi bir sporcu. Zaman zaman beni 400 metrede zorladığı oluyor. Hafta sonunda yapılan Avrupa Atletizm Şampiyonası 1. Lig yarışlarında beni izlemek için İzmir’e geldi. Belki ileride o da rekorlar kıran bir sporcu olabilir.” dedi.