Aziz Yıldırım'dan ağır suçlama

MEHMET Ali Yalçındağ'ın artık geleneksel hale gelen “Futbolun Zirvesindekiler” davetinin üçüncüsü, önceki gece Yalçındağ'ın Kandilli'deki villasında gerçekleşti..

Futbol dünyasının “creme de la creme” isimlerinin katıldığı yemekli davette tek gündem tabii ki futboldu.. Ve şurası bir gerçek ki, gecenin yıldızı F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım oldu.. BU sezon elde edilen 5 şampiyonluğun keyfiyle coşan Yıldırım, çevresindekilere sık sık “Dur bak şuna da sallayayım (takılayım manasında), beni seyredin” diyerek hemen herkese laf attı.. Davetin kokteyl bölümü saat 20.00’de başlarken, 21.00’de planlanan yemek, kulüpteki işleri uzun süren Aziz Yıldırım’ın gecikmesi nedeniyle 21.30’a sarktı..

GECENİN en spekülatif sorusunu, 70 yaşında olmasına karşın içindeki gazetecilik heyecanı ölmeyen Milliyet Yazarı Hasan Cemal yöneltti Yıldırım’a:

“Başkan, 2 sene önce Adnan Polat’a 15 milyon Euro teklif edip Arda’yı transfer etmek istemiş, bombayı patlatmıştın.. Bu yıl patlatacağın bomba var mı?”

YILDIRIM, “Var.. Ama noktasına virgülüne kadar bu söylediğimi yazacaksan söylüyorum” yanıtını verdi ve “Bu yılki bombam Hasan Cemal.. Seni F.Bahçe’ye transfer edeceğiz” dedi.. Ancak, bu bomba çevredekilerden büyük teveccüh görmedi maalesef..

AZİZ Yıldırım ile Hasan Cemal’in sohbetine şahit olanlar, önemli bazı pasajları bana şöyle aktardılar:

Fanatik bir G.Saraylı olan Cemal, Yıldırım’a bu sezonun son haftasındaki Sivas maçında neler hissettiğini sordu.. Aldığı cevap çok samimiydi:

“MAÇ 3-1 olunca rahatladım.. Ama 2. golü yediğimiz anda fena oldum ve Şeref Tribünü’nden kalkıp içerdeki salona geçtim.. Maç 4-2 olunca tekrar tribüne gelip yerime oturdum.. Oturur oturmaz 3. golü yedik ve skor 4-3’e geldi.. Bitime 90 saniye kaldığı için yerimden de kıpırdayamadım.. Ama o bölümde heyecandan çok kötü oldum.. Neyse ki kazandık da, bütün çektiğimiz ıstıraba değdi..”

Cemal, Yıldırım’ı yakalamışken sıkıştırmaya devam etti:

BAŞKAN, Trabzon’la berabere kalıp şampiyonluğu son maçta kaçırdığınız sezon, yanlış şampiyonluk anonsu yapan anonsçunun sizin gazabınızdan kurtulduğunu sanmıyorum.. Ne yaptınız o adama?

“Yok yok, bir şey yapmadım.. Sadece çağırıp ‘Niye böyle anons yaptın?’ diye kızdım.. ‘Başkan, ordan öyle söylediler, ben de inandım’ dedi.. Neyse geçti Allahtan, çok kötü bir gündü..”

Ve manşete konu olan soru geldi arkasından:

BAŞKAN, peki Denizli’de kaçan şampiyonlukta neler yaşamıştınız?

BÜTÜN yemek boyunca espri üstüne espri yapan Aziz Yıldırım, “Denizli” denince en ciddi haline bürünüp önemli bir suçlamada bulundu:

“HASAN Bey, o maçta şike vardı.. Denizli şike yaptı.. Bunu çok iddialı söylüyorum.. Eğer inanmayan varsa, isteyene bu şikeyi kanıtlarım..”

Çok önemli bir açıklama bu.. Bir kulüp başkanı ilk defa lafı dolandırmadan, eğip bükmeden “şike” suçlamasında bulundu.. Tamam, dost sohbetidir.. Tamam, resmi açıklama değildir.. Bunları kabul ediyorum.. Bu diyaloğu resmileştirmek için dün Hasan Cemal’i aradım ve konuşmayı aktardım.. Ne “Evet” dedi, ne de “Hayır..” Ama tepkisi doğru iz üstünde olduğumu gösterdi bana:

“Oğlum sen ne tehlikeli adamsın.. Nerden duydun bunu? Bu konuda laf söyletemezsin bana, beni bu işlere sokmayın..”

HASAN Abi’yi tanımayanlar için şunu belirteyim.. Yılların gazetecisi Cemal, eğer bu konuşma gerçek olmasa önce sunturlu bir küfür savurur, sonra da doğrusunu anlatırdı bana..

O maçta ne olduğunu hatırlarsak.. 2006-07 sezonunun son haftasında G.Saray, Sami Yen’de Kayseri ile F.Bahçe ise deplasmanda Denizli ile oynuyordu.. Maçtan önce Denizli Başkanı Ali İpek, “Çantacılar (futbol jargonuyla teşvik primi veya şike parası dağıtan karanlık adamlar) ortalıkta dolaşıyor.. Eğer küme düşersek herşeyi teker teker açıklayacağım” diyerek ortalığı birbirine katmıştı.. F.Bahçe, düşme potasındaki Denizli yenerse şampiyon olacaktı.. Ama sahaya atılan konfetiler yüzünden 16 dakika uzayan maç 1-1 sonuçlandı ve G.Saray şampiyon oldu.. Ve G.Saray’ın Denizli’ye teşvik primi yolladığı söylentileri o gün bugündür hiç bitmedi..

BAŞKAN Aziz Yıldırım, ilk kez bu söylentilerin gerçek olduğunu kanıtlayabileceğini açıkladı.. Ki, bundan sonrasını dikkatle takip etmek gerekiyor..

‘Çakar başkan olsun’

GECE boyunca oldukça keyifli olduğu gözlenen ve espri üzerine espri yapan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, MHK’ye de el attı... 29 Haziran’da yapılacak ve Futbol Federasyonu’nun yeni başkanının belirleneceği seçim sonrası belki de en fazla merak edilen konu Merkez Hakem Kurulu Başkanı’nın kim olacağı. Bu konudaki görüşü sorulan F.Bahçe Başkanı da gönlünde yatan aslanı açıkladı: Ahmet Çakar MHK Başkanı olsun, Erman Toroğlu da yardımcısı!

Aysal’dan NOTLAR

“TÜRK Telekom Arena’ya birkaç milyon Euro’luk yatırım yapmak gerekiyor.. Hem içini daha kullanışlı hale getirmek için, hem de çevre düzenlemesi için..”

“FLORYA Tesisleri, büyük ihtimalle Arena’nın çevresindeki bir bölgeye kaydırılacak.. Kulüp, Florya’daki araziyi para kazanmak için değerlendirecek..”

Yıldırım’ın geceden taşan bazı konuşmaları

‘Drogba nerden çıktı?’

“FEDERASYON seçiminde Göksel Gümüşdağ’ın çekilmesi nedeniyle medyada ‘Aziz Yıldırım’ın oyunu bozuldu’ yorumları yapılıyor.. Bunlara hiç katılmıyorum.. Tam tersine gayet mutluyuz Mehmet Ali Aydınlar’ın başkanlığından.. Bize hakem hatası olursa ben susarım, tribünler ile Aydınlar karşı karşıya kalır.. Rakiplere hakem hatası olursa, onlardan biri ortaya çıktığında “Arkadaş bu adamı siz istemediniz mi?” derim, olur biter..”

SPOR medyasının durumu içler acısı.. Her gün yalan haber çıkıyor.. Mesela bir Arap internet sitesi, Niang ile ilgili bir yalan atıyor ortaya.. Bütün gazetelerde manşet oluyor.. Ne Niang’a 18 milyon Euro veren bir kulüp var, ne de biz Niang’ı bırakmayı aklımızdan geçiriyoruz.. ‘F.Bahçe Drogba’yı istedi’ diye manşet atıyorlar.. Alakası yok, adamla hiç konuşmuşluğumuz da yok.. Bu medyanın düzeleceği yok..”

Yıldırım, Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras ile fısır fısır konuşunca, etraftan “F.Bahçe, kesinlikle yeni bir kredi kovalıyor” esprileri yapıldı..

‘Demirören yine mi transfere gitti?’

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, yurtdışına gideceği için yemeğin 20 dakikalık bölümünde yer aldı, sonra izin isteyerek havaalanına gitti.. Ve TFF yönetim kurulu üyesi, Beşiktaşlı işadamı Zafer Yıldırım, Beşiktaş Asbaşkanı Fahrettin Curoğlu’na espriyi patlattı: “Yine mi transfere gitti?”

‘Arda gider mi başkan?’

HERKESİN merak ettiği diğer bir konu Arda’nın yurtdışına transfer olup olmayacağıydı.. Aysal ve Ali Dürüst, ne “Gidecek” dediler ne de “Kesinlikle gitmeyecek..” Davetteki bir G.Saraylı’nın izlenimi şu:

“AYSAL, Arda için kesin bir dil kullanmıyor.. Anladığım kadarıyla Fatih Terim, Arda’yı bırakmak istemiyor.. Ancak Chelsea’den tatmin edici bir teklif gelirse Arda’nın önünü tıkamayacaklar..”

Demirören hep sustu

FUTBOL Federasyonu seçimlerinde karşı karşıya gelen Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören (Mehmet Ali Aydınlar’ı aday gösterdi) ile F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım (Göksel Gümüşdağ’ı destekledi) yemekte yaklaşık 20 dakika yan yana oturdular.. Ancak sandalyelere geçilirken yapılan “Buyrun, siz buyrun” konuşması dışında suskun kaldılar..

Seyahati nedeniyle erken kalkan Demirören’e en büyük iltifat Uğur Dündar’dan geldi..

“BAŞKAN, Revna Hanım’ın tribünlere yansıttığı zarafet takdire şayan.. Keşke bütün yöneticiler, başkanlar tribünlere hanımlarıyla gelse ve oraların havası değişse.. Bu değişim, tribünlere de olumlu yansıyacaktır..”

‘Diğerleri kavga ederler, yine biz sampiyon oluruz’

Aziz Yıldırım, “Kim şampiyon olacak?” sorusuna bu yanıtı verdi, Devler Ligi için de “İsterse Barça gelsin” dedi.

KAÇAN şampiyonluğu Denizli’nin şike yapmasına (Yıldırım’ın aslında kastettiği şu: Denizli’ye teşvik primi yollandı) bağlayan Aziz Yıldırım, “5’i Bir Yerde” şeklinde nitelendirilen bu sezonki 5’li şampiyonluğun keyfini sürüyordu..

YILDIRIM’A Şampiyonlar Ligi’ni de sordular.. Hata davetin konuklarından biri, “Başkan, Barcelona ile aynı gruba düşerseniz ne yaparsınız?” sorusunu yöneltti.. Yıldırım kendinden emin cevapladı:

“BARCELONA, Manchester, Real Madrid, kim çıkarsa çıksın.. Bizim kimseden korkumuz yok.. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde sıra takımı olmayacağız, onu biliyorum..”

Beşiktaş ile G.Saray bomba gibi transferler yapıyorlar, kadrolarını takviye ettiler.. Ligdeki zirve yarışı daha çetin geçecek.. F.Bahçe yine şampiyon olur mu?” sorusuna verilen cevap da Yıldırım’ın iddiasını ortaya koyar nitelikteydi:

“ŞU kadarını söylüyorum, F.Bahçe bu sezon çok rahat şampiyon olur.. İşi öyle son haftaya filan bırakmayız yani.. Diğer takımlar birbirleriyle kavga ederken, biz aradan sıyrılıp ipi göğüsleriz..”

‘Forlan ile menajeri İstanbul’a gelecek’

DAVETE erken katılan Aysal, merak edenlere yeni transfer stratejisini anlatma fırsatı da buldu.. Özellikle İspanyollar’ın çelişkili açıklamaları nedeniyle zora girdiği izlenimi veren Forlan ve Reyes transferleri için umut verici bir havası vardı başkanın:

“Forlan konusunda önemli bir sorun yok.. Öncelikle A.Madrid Forlan’ı istemiyor.. Adamın 4 milyon Euro tutarında bir alacağı da var.. Forlan, bu parayı tahsil etmek ve bizden de biraz daha fazla para koparmak için isteksiz gözüküyor.. Oysa biz transferde bir hayli yol aldık açıkçası.. Forlan ve menajeri, çok yakında İstanbul’a gelerek şehri, stadı, tesisleri görecekler..

TRANSFER olmayacak adam, İstanbul’a neden gelsin? Ayrıca Drogba ve Fabiano gibi ciddi alternatifler var.. Bu sezon Avrupa olmadığı için stadı doldurmak için mutlaka sansasyonel transferler yapmalıyız.”

‘Arda gider mi başkan?’

HERKESİN merak ettiği diğer bir konu Arda’nın yurtdışına transfer olup olmayacağıydı.. Aysal ve Ali Dürüst, ne “Gidecek” dediler ne de “Kesinlikle gitmeyecek..” Davetteki bir G.Saraylı’nın izlenimi şu:

“AYSAL, Arda için kesin bir dil kullanmıyor.. Anladığım kadarıyla Fatih Terim, Arda’yı bırakmak istemiyor.. Ancak Chelsea’den tatmin edici bir teklif gelirse Arda’nın önünü tıkamayacaklar..”

‘Bazı yöneticilerin kemiklerini kırarım’

DAVETİN en popüler simalarından biri, yardımcısı Ali Dürüst ile birlikte geceye katılan G.Saray’ın çiçeği burnunda başkanı Ünal Aysal’dı.. Aysal, futbol terminolojisine yabancıydı ama Dürüst’ün suflörlüğü sayesinde farkı çabuk kapattı..

Yemeğe geç katılan Mehmet Ali Birand da yakın dostu Aysal’ı yalnız bırakmadı.. Birand’ı dün arayıp gecenin en veciz cümlesini sordum.. Aysal ile aralarında şöyle bir diyalog geçmiş:

“Ünal, yeni yönetimde kaç tane 1., kaç tane 2. sınıf adam var?”

“Sınıflandırma yapmayalım ama şunu söyleyebilirim sana: Eski kötü alışkanlıkları sürdürmek isteyen 2-3 arkadaşımız var.. Ama bende onlara izin verecek tahammül yok.. Onların kemiklerini kırar, ortaya bırakırım yani gerekirse..”