Adnan Polat: Mehmet Ali Aydınlar İyi Bir Yönetim Kurarsa Başarılı Olur

Galatasaray Kulübü eski Başkanı Adnan Polat, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı‘na adaylığını koyan Mehmet Ali Aydınlar‘ın iyi bir yönetim kurarsa başarılı olacağını söyledi.

Galatasaray Kulübü eski Başkanı Adnan Polat, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı‘na adaylığını koyan Mehmet Ali Aydınlar‘ın iyi bir yönetim kurarsa başarılı olacağını söyledi.

Kanal 24‘ün sorularını yanıtlayan Polat, şu saatten sonra başka bir ismin TFF başkan adaylığını açıklayacağı beklemediğini kaydederek, Mehmet Ali Aydınlar’ın iyi bir iş adamı olduğunu ve sporun içinden geldiğini savundu. Adnan Polat, Mehmet Ali Aydınlar iyi bir yönetim kurarsa başarılı olacağını düşündüğünü kaydetti.

Polat, “Şenes Erzik Fenerbahçe Genel Sekreteriydi, Haluk Ulusoy Galatasaraylıydı. Bu makamda oturan kim olursa olsun, üzerindeki formayı çıkarıp, bütün takımların haklarını göz etmesi gerekiyor. Ben Federasyon Başkanı olsaydım, herkes üzerindeki formayı çıkarırdı. O makam bunu gerektirir” dedi.

-MİLLİ TAKIMDA YERLİ TEKNİK ADAM GÖREV YAPMALI-



Türk futbolunda artık yerli teknik direktörlerin kendilerini geliştirdiğini ifade eden Polat, milli takımın başında artık yerli isimlerin görev yapması gerektiğinin altını çizdi. Adnan Polat, “Yeni nesil hocalarımıza bu şansın verilmesi lazım. Bizim şu anda Şenol Güneş, Fatih Terim ve Mustafa Denizli’nin dışında 4-5 tane daha bu görevi layıkıyla yapabilecek antrenörümüz var ve onların bu görevi hak ettiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Adnan Polat, transfer gündemine de değinerek, şunları söyledi:

“Yıldız transferinin bir çok kriteri var. Kolay iş değil. İnsanlar, yurt dışına gidilip görüşme yapılınca transfer bitti sanıyorlar. Bu uzun bir süreç, bazen işlerin uzadığı dönemler olabiliyor. Herkesin sabırlı olması gerekir. Futbolcunun ahlaki yapısı, takımdaki dengeleri bozup bozmayacağı, maliyeti, hepsini düşünmek zorundasınız”

Yönetimde oldukları süreçte Selçuk İnan, Ceyhun Gülselam ve Elmander ile prensip anlaşmasına vardıklarının bilindiğini söyleyen Polat, “Ancak bu transferlerin altına kim imzayı koymuşsa o transferi onlar yapmıştır. Açıkçası biz devir teslime kadar Galatasaray’ın menfaatleri için her şeyi yaptık. Şu anda takım transfer dönemini yaşıyor. Her yazılan, her söylenen transfer yapılacak diye bir şey yok. Uğraşıyorlar, transferleri yaparlar. Galatasaray sahaya kaliteli bir kadro ile çıkacaktır” dedi.

-ÜNAL AYSAL‘A HER KONUDA DESTEĞE HAZIRIM-



Adnan Polat, kendisinden sonra göreve seçilen Ünal Aysal’a da mesaj göndererek, her konuda desteğe hazır olduğunu açıkladı. Polat, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ünal Aysal‘a her konuda destek olmaya hazırım. İnşallah yönetim başarılı olur, sahada gerekli skorlar alınır ve taraftar artık mutlu edilir. Ben de Türk Telekom Arena’da yerimi alıp, taraftar olarak maçları seyredeceğim. Umarım bizim dönemimizde yönetim ve takımın başına gelen şanssızlıklar, yeni yönetimin başına gelmez. Taraftar, yeni yönetime güvenmeli”

Sarı kırmızılı kulübün yaşadığı zor dönemin ardından düzlüğe çıkacağına olan inancını vurgulayan Adnan Polat, “Galatasaray’ın gerçek sahibi taraftardır. Takım nasıl giderse gitsin, sahada hangi netice alınırsa alınsın, Türk Telekom Arena’yı doldurmaları gerekiyor. Hem futbolcuların, hem de kulübün bu şekilde sahip çıkılmaya çok ihtiyacı var. Bunu yerine getirmeleri ve kulübe kesinlikle küsmemeleri lazım. Böylesine günlerde taraftarın kulübe gerek moral açısından gerekse ekonomik anlamda destek olması gerekir” diye konuştu.

-KENDİ İŞLERİMLE İLGİLENECEĞİM-



Yaklaşık 3 ay önce Galatasaray kulübündeki görevinden ayrılan Adnan Polat bugünlerde kendi işlerine yoğunlaşmış durumda. Mecidiyeköy’deki Polat Holding’de yeni projeler, yeni fikirler üzerine düşünüyor.

Polat, “Şu anda 5 yıldır ihmal ettiğim iş hayatıma geri dönmüş vaziyetteyim. Başkanlığa seçildiğimin ertesi günü, Polat Holding şirketlerinin hepsinin yönetim kurulu başkanlığından istifa etmiştim. Haftada 7 gün aşağı yukarı 17-18 saat kulübe vakit ayırıyordum. Dolayısıyla, iş hayatına adapte olmaya çalışıyorum. Tabii ilk günler biraz zorlandım ama hayat bir şekilde devam ediyor” dedi.