Fener'den Mourinho'nun gözdesine 10 milyon Euro!

Rotayı Çizme'ye çeviren Kanarya, Barça'da yetişen 28 yaşındaki yıldız için kesenin ağzını açtı. İlk temaslardan olumlu sonuç alındı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, önceki gün, Süper Lig'in yanı sıra Şampiyonlar Ligi'nde de iddialı olduklarını açıklamış, transferlerini buna göre yaptıklarını söylemişti. Kocaman, Real Madrid'in Fransız yıldızı Lassana Diarra'yı almaya çalıştıklarını ancak oyuncunun yıllık 6 milyon euro istemesi üzerine bu transferden vazgeçtiklerini belirtirken, "Başka alternatiflerimiz de var. Çalışmalarımız sürüyor" demişti. Sarı-lacivertli hocanın kastettiği o yıldızlardan birinin de İnter'li Thiago Motta olduğu ortaya çıktı.

BARÇA'DA TARAFTARIN SEVGİLİSİYDİ
Motta için 10 milyon euro'luk bir teklif hazırlayan sarı-lacivertli yöneticilerin, İnter'li yetkililerle yaptığı ilk görüşmelerden olumlu sonuçlar aldığı öğrenildi. Benitez'le yolları ayıran Çizme ekibinde gidecek-gelecek oyuncular hakkındaki kararı yeni hocanın vereceği, bu yüzden Motta'nın transferindeki sürecin uzayabileceği öğrenildi. Brezilya'da İtalyan kökenli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Motta, futbola 15 yaşında Barcelona'da başlamıştı. Motta, 2002'de Barça'nın A takımına yükselmiş, taraftarın sevgilisi olmuştu.

MOURİNHO ALDIRDI
Roma'nın da istediği Motta'yı Genoa'dan İnter'e 2009-10 sezonunda Jose Mourinho aldırmıştı. Portekizli hocanın döneminde 26 maçta forma giyip 4 gol atan 28 yaşındaki futbolcu, sezonu üç kupa ile tamamlayan (Lig, kupa, Şampiyonlar Ligi) İnter'de Mourinho'nun gözdesiydi. İtalyan vatandaşlığına geçip İtalya Milli Takımı'nda da oynayan Motta, geçtiğimiz sezon ise 19 lig maçında görev alıp 4 kez fileleri havalandırdı.